Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Τόσκας δεσμεύεται να μαζέψει την αστυνομική βία και τους χρυσαυγίτες

Ο Τόσκας δεσμεύεται να μαζέψει την αστυνομική βία και τους χρυσαυγίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Νίκος Τόσκας συναντήθηκε την Τρίτη με αντιπροσωπεία του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα γεγονότα της Κυριακής και γενικότερα ζητήματα που αφορούν την αστυνομική βία και αυθαιρεσία και την επαναλαμβανόμενη «ανοχή» των αστυνομικών δυνάμεων σε προκλήσεις μελών της Χρυσής Αυγής, όπως συνέβη στον Πειραιά, στις 8.4.2016.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων τόνισε ότι τα κρούσματα αστυνομικής βίας και η ασυλία των υπευθύνων πρέπει να σταματήσουν. Η λογοδοσία και η τιμωρία των ενόχων αποτελούν άμεση προτεραιότητα, όπως και ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας και ο σεβασμός των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Οι ΕΔΕ που μένουν σε συρτάρια γελοιοποιούν το αίσθημα δικαίου, εμπεδώνουν την εικόνα της ατιμωρησίας και επιβραβεύουν ουσιαστικά την αστυνομική αυθαιρεσία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η σύσταση ενός ανεξάρτητου οργάνου διερεύνησης της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας αποτελεί βήμα που πρέπει να προχωρήσει αμέσως. Ταυτόχρονα, πρέπει να υλοποιηθούν συγκεκριμένα μέτρα, που αποτελούν άλλωστε πάγιες θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (π.χ. απαγόρευσης χρήσης χημικών, διασφάλιση πως τα αστυνομικά όργανα φέρουν εμφανώς τα διακριτικά τους).

Τα μέλη της αντιπροσωπείας έθεσαν επίσης το ζήτημα των όρων, των προϋποθέσεων και των συνθηκών κράτησης προσφύγων και μεταναστών. Όπως επανέλαβαν η κράτηση αυτή δεν πρέπει –όταν κατ’ εξαίρεση εφαρμόζεται– να υπερβαίνει τους έξι μήνες. Και τόνισαν επίσης την επιτακτική υποχρέωση της πολιτείας να εξασφαλίσει ασφαλείς και κατάλληλους χώρους φιλοξενίας για τα ασυνόδευτα ανήλικα που είναι απαράδεκτο να κρατούνται σε αστυνομικά τμήματα και κέντρα κράτησης.

Ο υπουργός εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του για τα γεγονότα της 8ης Μαΐου και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία ότι έχει ξεκινήσει προανάκριση ώστε να εντοπιστούν οι αστυνομικοί που ενήργησαν κατά παράβαση των ρητών εντολών του για μη χρήση βίας και χημικών και ότι σύντομα θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών. Συμφώνησε πως η εξασφάλιση κατάλληλων δομών φιλοξενίας για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρέπει να αποτελέσει απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και πως θα κινηθεί και ο ίδιος σε αυτή την κατεύθυνση σε συνεργασία με τα άλλα αρμόδια υπουργεία.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν την πρόθεσή τους να συμβάλουν με κάθε τρόπο στην άμεση υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού, τονίζοντας, για μια ακόμη φορά, την υποχρέωση σύνδεσης των κρατικών δράσεων και δομών με το κίνημα αλληλεγγύης, τις ανθρωπιστικές οργανώσεις και τους πολίτες.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελείτο από τον υπεύθυνο δικαιωμάτων της ΠΓ Πάνο Λάμπρου, τη συντονίστρια του Τμήματος Κατερίνα Κνήτου, τα μέλη του Τμήματος Ταμίλα Κουλίεβα, Πόπη Μέλλιου, Μιμίκα Κριτσανίδου και το μέλος του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Κυριάκο Δημάγγελο, τους βουλευτές Αννέτα Καββαδία, Βασιλική Κατριβάνου, Γιώργο Πάλλη, Ελένη Σταματάκη, Αφροδίτη Σταμπουλή και Γιώργο Ψυχογιό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του μακελειού στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας – «Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου – ΣΑΤΑ: «Αιτία πολέμου η αδιαφορία της κυβέρνησης»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...