ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νίκος Φίλης: “Δεν συγκυβερνούμε με την Εκκλησία”

Νίκος Φίλης: “Δεν συγκυβερνούμε με την Εκκλησία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Περίμενα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος να πάρει αποστάσεις από τις κατάρες του Αμβρόσιου», είπε ο Νίκος Φίλης στο Mega, αναφερόμενος στην κόντρα που έχει ξεσπάσει με το μάθημα των θρησκευτικών στο επίκεντρο.

«Αυτά που είπε ο Αμβρόσιος είναι τζιχάντ», επέμεινε ο υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στις κατάρες του μητροπολίτη Καλαβρύτων, την Μ. Παρασκευή, ο οποίος είχε πει μεταξύ άλλων «να ξεραθεί το χέρι του κ. Φίλη», αν υπογράψει διατάγματα για αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. Κόντρα για την οποία πήρε θέση την Παρασκευή ο Αρχιεπίσκοπος, αναφέροντας «Πολύ έχει κουραστεί ο κ. Φίλης και εμείς συνέχεια ασχολούμαστε με τον κ. Φίλη».

«Δεν συγκυβερνούμε με την Εκκλησία και αυτό χρειάζεται μία διαμόρφωση ρόλων. Επιδίωξη είναι η συνεργασία με την εκκλησία στη βάση διακριτών ρόλων. Άλλο το κατηχητικό, άλλο το σχολείο», τόνισε ο κ. Φίλης και κατηγόρησε την Εκκλησία ότι «εκβιάζει και παίζει με τη θρησκευτικότητα των πολιτών», ενώ σημείωσε ότι «η εικόνα που δίνεται από ακραίους μητροπολίτες σκανδαλίζει τους πιστούς».

Αναφερόμενος στο ολοήμερο σχολείο, τόνισε ότι δεν κόβεται, αλλά θα γίνει τρίωρο.

«Από τις 8 έως τις 13.15 θα λειτουργεί το ολοήμερο. Μετά θα γίνονται κανονικά μαθήματα από τους δασκάλους μέχρι τις 4.00. Το ολοήμερο θα είναι 3 ώρες σε όλη την Ελλάδα. Το δημοτικό θα λειτουργεί 6 ώρες», ανέφερε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Jerusalem Post: Πώς η ίδρυση του Ισραήλ αντικατοπτρίζει την Ελληνική Ανεξαρτησία – και γιατί αυτό αγνοείται

Οικ. Πατριάρχης και Αλέξης Τσίπρας: Εκκλησία και Αριστερά με κοινές ανθρωπιστικές αρχές και αξίες – Η Ελλάδα κράτος-πυλώνας της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας

Οικ. Πατριάρχης: «Θαυμάζομεν τό ἀρχαῖον Ἑλληνικόν πνεῦμα, τό ὁποῖον ἐδώρισεν εἰς τήν ἀνθρωπότητα τήν ἐλευθερίαν καί τήν δημοκρατίαν»

Ο Οικ. Πατριάρχης για τον Μητροπολίτη Κύκκου: «ἔγκυρον ἐκκλησιαστικήν μορφήν καί παράδειγμα πρός μίμησιν διά τούς νεωτέρους κληρικούς»

Οι Ρώσοι της «τρίτης Ρώμης» αποκαλούν τον Αχρίδας ως… «Μακεδονίας» – Το μίσος του «Ρωσικού Κόσμου» για τους Έλληνες απειλεί ξανά τα Βαλκάνια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...