Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουρουμπλής: Βγήκαν στις αγορές με αντάλλαγμα το δικαίωμα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας

Κουρουμπλής: Βγήκαν στις αγορές με αντάλλαγμα το δικαίωμα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με δήλωσή του ο προερχόμενος από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, επιμένει στο μείζον θέμα εξόδου της Ελλάδας στις αγορές υπό αγγλικό δίκαιο και αναφέρει χαρακτηριστικά τις ακόλουθες συγκλονιστικές καταγγελίες:

“Η εντυπωσιοθηρία στην οποία επιδόθηκε η κυβέρνηση σκηνοθετώντας την παράσταση με τίτλο «έξοδος στις αγορές» δεν αφορά απλώς ένα δανεισμό χωρίς σοβαρή αιτία και χωρίς επαρκές αντίκρισμα. Το πρωτοφανές καθεστώς υπό το οποίο εκδόθηκαν τα ομόλογα περιλαμβάνει σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο, τη νομική αναβάθμιση καθαρά κερδοσκοπικών επενδυτικών οργανισμών στο επίπεδο θεσμικών δανειστών της χώρας αλλά και το δικαίωμα κατάσχεσης δημόσιας περιουσίας σε περίπτωση καθυστέρησης στην αποπληρωμή.

Εκχωρώντας υπό καθεστώς μυστικότητας έκτακτα νομικά προνόμια σε ιδιώτες δανειστές με μοναδικό σκοπό την επικοινωνιακή εκμετάλλευση της καταγραφείσας ζήτησης, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια έκδοση ομολόγων με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δημιουργώντας έτσι δυσμενές προηγούμενο για μελλοντικές εκδόσεις ομολόγων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα επιπλέον κόστος για το δημόσιο και ντε φάκτο επιδείνωση των μελλοντικών όρων χρηματοδότησης χάριν προεκλογικών σκοπιμοτήτων και ως εκ τούτου συνιστά πράξη εγκληματικής ανευθυνότητας.

Το ζητήσαμε στη Βουλή και επιμένουμε: Είναι απαραίτητη η δημοσιοποίηση του νομικού φακέλου της συγκεκριμένης έκδοσης ομολόγων και η συζήτησή του στο Κοινοβούλιο. Η θριαμβολογία της κυβέρνησης περί «εξόδου στις αγορές» τη στιγμή που επιμελώς αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό τους δυσμενέστατους όρους δανεισμού είναι αποκαλυπτική της αντίληψής της για το κυβερνάν ως εξωραϊσμού της κυβερνητικής εικόνας εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...