Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έχουν κλείσει σχεδόν τα πάντα για την εκταμίευση της δόσης

Έχουν κλείσει σχεδόν τα πάντα για την εκταμίευση της δόσης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Έχουμε κλείσει σχεδόν τα πάντα» για την αξιολόγηση ανακοίνωσε κυβερνητική πηγή μετά το τέλος της μαραθώνιας τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ.

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης βρέθηκαν συντάξεις, ειδικά μισθολόγια, ενεργειακά, αλλά και οι τελευταίες λεπτομέρειες του νόμου για τα εγγυημένα από το Δημόσιο «κόκκινα» δάνεια.

Η κυβερνητική πηγή παραδέχθηκε ότι «απομένουν λεπτομέρειες προς διευθέτηση» λέγοντας ότι «θα κλείσουν σήμερα», ενώ προανήγγειλε νέο γύρο επαφών, ενδεχομένως και σε τεχνικό επίπεδο, παράλληλα με την κατάθεση των τροπολογιών στη Βουλή.

Οι εκκρεμότητες των προαπαιτουμένων που ζητούν οι θεσμοί, κατατίθενται σήμερα και αύριο Πέμπτη στη Βουλή -με τη μορφή τροπολογιών- προκείμενου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να εκταμιευθεί η υποδόση, όπως επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. Στην Ολομέλεια συζητούνται κυρώσεις διακρατικών συμφωνιών.

Ο κ. Βούτσης ενημέρωσε επίσης τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ότι ο αναπτυξιακός νόμος θα κατατεθεί εντός της ημέρα ή την Πέμπτη το πρωί, και θα συζητηθεί με την κανονική διαδικασία, ενώ την Παρασκευή αναμένεται να εισαχθεί προς συζήτηση στις συναρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές.

Το μεγαλύτερο αγκάθι πλέον στις διαπραγματεύσεις είναι η διαχείρηση των κόκκινων δανείων με εγγυήσεις του Δημοσίου. Πληροφορίες αναφέρουν πως επί τάπητος βρίσκεται το ενδεχόμενο αναβολής των αποφάσεων για το θέμα μέχρι το Σεπτέμβρη. Πάντως, σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο, στο τραπέζι έχει πέσει το ενδεχόμενο διαχωρισμού των κόκκινων δανείων ανάλογα με το ύψος του ποσού και το κατά πόσο αφορούν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, με τους θεσμούς να εξετάζουν την πώληση των δανείων από ένα ποσό και πάνω στα distress funds. Για το θέμα ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Σταθάκης σε δηλώσεις του την Τρίτη τόνισε πως η λύση δεν θα έχει δημοσιονομικό κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό.

Στο θέμα του ΕΚΑΣ φαίνεται πως οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε συμφωνία, με τα νέα εισοδηματικά κριτήρια για το βοήθημα να τίθενται σε ισχύ από 1ης Ιουνίου 2016 και όχι αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου, προκειμένου να μην εμφανιστεί ανακόλουθη η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις εξαγγελίες του στη Βουλή.

Στο μικροσκόπιο των διαπραγματεύσεων για τις εκκρεμότητες της συμφωνίας βρίσκονται επίσης τα ειδικά μισθολόγια και η αποκρατικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης από Ηγουμενίτσα: Δεν πρέπει να ξεπουλάνε λιμάνια και νερό

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ανδρουλάκης: Όχι στα μη κρατικά πανεπιστήμια, όπως τα θέλει η ΝΔ, για τη διευθέτηση συμφερόντων

Ο Πολάκης συνέθλιψε τον αλαζονικό Τσακαλώτο της ήττας: «Έκανες δώρο 37 δισ. στον Μητσοτάκη και τους τραπεζίτες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...