Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιος δήμαρχος θα πάει μαζί με τον Τσίπρα στην Κίνα

Ποιος δήμαρχος θα πάει μαζί με τον Τσίπρα στην Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μαζί με την αποστολή του Τσίπρα στην Κίνα θα βρίσκεται και ένας δήμαρχος, ο οποίος όπως γνωστοποίησε ο ίδιος θα τον βοηθήσει να φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα .

Πρόκειται για τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψινάκη που αποκάλυψε σήμερα πως θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στο ταξίδι του στο Πεκίνο προκειμένου να υπογράψει τα όσα έχει προσυμφωνήσει με τους συνομιλητές του στην μακρινή χώρα και που αφορούν στην σύσφιγξη των Δήμων των δύο χωρών.

«Η Κίνα θαυμάζει τον πολιτισμό μας, θεωρώντας την Ελλάδα μια πύλη εμπορίου και πολιτισμού στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Κίνας είχε την ευφυέστατη ιδέα να αναβιώσει ‘’ο δρόμος του μεταξιού’’. Αυτό από θαλάσσης έγινε, τώρα πρέπει να γίνει και μέσω «ξηράς». Ο κ. Ηλίας Ψινάκης σχηματοποιώντας την προσέγγιση αυτή, είπε ότι «η Κίνα θέλει να φτάσει στην Ευρώπη και εμείς είμαστε τα διόδια. Αυτό, βολεύει πάρα πολύ τη χώρα» είπε με έμφαση σε συνέντευξη τύπου που έδωσεστο στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του υπουργού Παν. Κουρουμπλή και του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα.

Ο Ηλίας Ψινάκης αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Πεκίνο υποστηρίζοντας ότι έχει ήδη εγκριθεί το επενδυτικό κονδύλι ύψους 400 εκατ. δολαρίων για πολιτιστικές και αναπτυξιακές δράσεις μεταξύ Κίνας και των ελληνικών δήμων που συμμετέχουν στην Αμφικτυονία αρχαίων ελληνικών πόλεων. Από το ποσό αυτό, τα 50 εκατ. δολάρια προορίζονται για τη δημιουργία μουσείου για τη Μάχη του Μαραθώνα και τον αυθεντικό μαραθώνιο, που σήμερα στεγάζεται σε ένα παλαιό σχολείο.

Ανακοίνωσε επίσης ότι στις αρχές Νοεμβρίου, με την αφορμή τη διεξαγωγή του αυθεντικού μαραθώνιου, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο στην Ελλάδα, όπου αναμένεται να παραβρεθούν από την Κίνα 110 δήμαρχοι και πλήθος επιχειρηματιών με στόχο τη σύναψη συμφωνιών με Έλληνες συναδέλφους τους. Οπως είπε ο Ηλ. Ψινάκης το συνέδριο αυτό θα γίνεται κάθε χρόνο εναλλάξ, στην Αθήνα και στο Πεκίνο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Μέση Ανατολή: Η Κίνα στο πλευρό του Ιράν

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

ΝΑΤΟ: Η «συμμαχία αυταρχικών δυνάμεων» Κίνας, Ρωσίας, Ιράν κινείται ενάντια στη Δύση

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...