Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τις “μπίζνες” που έκλεισε με τους Κινέζους παρουσίασε ο Ψινάκης

Τις “μπίζνες” που έκλεισε με τους Κινέζους παρουσίασε ο Ψινάκης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Εσωτερικών, παρουσία του υπουργού Παν. Κουρουμπλή και του υφυπουργού Γιάννη Μπαλάφα, ο Ηλίας Ψινάκης αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του στο Πεκίνο υποστηρίζοντας ότι έχει ήδη εγκριθεί το επενδυτικό κονδύλι ύψους 400 εκατ. δολαρίων για πολιτιστικές και αναπτυξιακές δράσεις μεταξύ Κίνας και των ελληνικών δήμων που συμμετέχουν στην Αμφικτυονία αρχαίων ελληνικών πόλεων.

Από το ποσό αυτό, τα 50 εκατ. δολάρια προορίζονται για τη δημιουργία μουσείου για τη Μάχη του Μαραθώνα και τον αυθεντικό μαραθώνιο, που σήμερα στεγάζεται σε ένα παλαιό σχολείο.

«Η Κίνα θαυμάζει τον πολιτισμό μας, θεωρώντας την Ελλάδα μια πύλη εμπορίου και πολιτισμού στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Κίνας είχε την ευφυέστατη ιδέα να αναβιώσει ‘ο δρόμος του μεταξιού’. Αυτό από θαλάσσης έγινε, τώρα πρέπει να γίνει και μέσω «ξηράς».

Ο κ. Ηλίας Ψινάκης σχηματοποιώντας την προσέγγιση αυτή, είπε ότι «η Κίνα θέλει να φτάσει στην Ευρώπη και εμείς είμαστε τα διόδια. Αυτό, βολεύει πάρα πολύ τη χώρα» είπε με έμφαση.

Ο Ηλίας Ψινάκης είπε ότι στο προσεχές ταξίδι του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, θα συμμετάσχει και ο ίδιος, προκειμένου να υπογράψει τα όσα έχει προσυμφωνήσει με τους συνομιλητές του στην μακρινή χώρα και που αφορούν στην σύσφιγξη των Δήμων των δύο χωρών.

Το επόμενο κομβικό σημείο θα είναι το μνημόνιο συνεργασίας με τον Γ.Γ. Αθλητισμού της Κίνας για την ανάπτυξη της μαραθωνίου κληρονομιάς και γενικά τον ελληνικό πολιτισμό σε όλες τις πόλεις της Κίνας.

Ανακοίνωσε επίσης ότι στις αρχές Νοεμβρίου, με την αφορμή τη διεξαγωγή του αυθεντικού μαραθώνιου, θα πραγματοποιηθεί συνέδριο στην Ελλάδα, όπου αναμένεται να παραβρεθούν από την Κίνα 110 δήμαρχοι και πλήθος επιχειρηματιών με στόχο τη σύναψη συμφωνιών με Έλληνες συναδέλφους τους.

Όπως είπε ο Ηλ. Ψινάκης το συνέδριο αυτό θα γίνεται κάθε χρόνο εναλλάξ, στην Αθήνα και στο Πεκίνο.

Τέλος, ο δήμαρχος Μαραθώνα άφησε να εννοηθεί ότι η υλοποίηση του σχεδίου άρχισε ήδη να «σκοντάφτει» σε διάφορα γραφειοκρατικά εμπόδια αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, το ζητούμενο για τη χώρα είναι η ανάπτυξη και γι’ αυτό το υπουργείο στηρίζει οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια που συμβάλλει προς αυτό τον σκοπό.

Τόνισε δε την ανάγκη να βρεθεί η χρυσή τομή ώστε να συνυπάρξουν η τουριστική ανάπτυξη με την προστασία των αρχαιοτήτων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Παν. Κουρουμπλής υποστήριξε ότι η πολιτική σταθερότητα, είναι μια πραγματικότητα στη χώρα και κάλεσε τους πάντες να λειτουργήσουν προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης με πρωτοβουλίες αυτενέργειας.

«Ανοίγουμε – και με αυτή την πρωτοβουλία του Δημάρχου Μαραθώνα – ‘τον δρόμο του Μεταξιού’. Ανατρέπουμε τα εμπόδια και τις επιφυλάξεις που υπήρχαν και δημιουργούμε ένα καλύτερο κλίμα».

«Θέλουμε να απαλλαγούμε από το παρακράτος της μιζέριας που μας καθηλώνει» τόνισε ο κ. Κουρουμπλής και υποστήριξε ότι με την πρωτοβουλία του δημάρχου Μαραθώνα «ανοίγουμε τον δρόμο του μεταξιού».

Τέλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Γιάννης Μπαλάφας αναφέρθηκε στην επιτυχημένη συμφωνία για τον ΟΛΠ και στην επικείμενη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κίνα, τονίζοντας ότι «η πατρίδα μας και πρέπει και μπορεί να πάει μπροστά, κάνοντας μια υπέρβαση των αναχρονιστικών διαιρέσεων του παρελθόντος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά κυβέρνησης για την παράδοση προσωπικών δεδομένων πολιτών στην Ασημακοπούλου

Κασσελάκης: Είμαι περήφανος για τη χώρα μου, αλλά όχι για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...