Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φίλης: Η συζήτηση για το νέο σύστημα εξετάσεων δεν γίνεται βιαστικά

Φίλης: Η συζήτηση για το νέο σύστημα εξετάσεων δεν γίνεται βιαστικά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συζήτηση για την αλλαγή του συστήματος επιλογής των παιδιών για την τριτοβάθμια εκπαίδευση δεν γίνεται βιαστικά, επανέλαβε ο Νίκος Φίλης, σε δηλώσεις του με αφορμή την ολοκλήρωση των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Όπως είπε, για το ζήτημα αυτό έχει διατυπωθεί μια άποψη από την Επιτροπή Διαλόγου και γίνεται συζήτηση. Επισήμανε ότι οποιαδήποτε αλλαγή στο σύστημα επιλογής των παιδιών για τα πανεπιστήμια, προϋποθέτει αλλαγή του Λυκείου, αλλά και των πανεπιστημίων σε κάποιες πλευρές.

Γι’ αυτό, συνέχισε, δεν προτάσσουμε το ζήτημα της επιλογής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά έπεται των αλλαγών που θα γίνουν και στο λύκειο, αλλά και σε κάποιο βαθμό στα πανεπιστήμια.

«Συνεπώς να μην υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συζήτηση δεν γίνεται βιαστικά, γίνεται με όρους σεβασμού στην αγωνία και τον κόπο των παιδιών και των οικογενειών τους, γιατί ξέρουμε ότι και χρήματα πολλά ξοδεύονται μέσα από τα φροντιστήρια, αλλά και μεγάλη αγωνία δημιουργείται μέσα από ένα σύστημα το οποίο είναι μεν αξιόπιστο, αλλά από την άλλη όμως είναι ένα σύστημα το οποίο δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις σύγχρονες απαιτήσεις των παιδιών για υψηλότερου επιπέδου μόρφωση» διαβεβαίωσε ο υπουργός Παιδείας.

Ο κ. Φίλης αναφερόμενος στις φετινές Πανελλαδικές, είπε ότι είχαν είχαν απόλυτη επιτυχία και ήταν από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές εξετάσεις των τελευταίων ετών, γιατί έγιναν και με το νέο και με το παλιό σύστημα. Διενεργήθηκαν με άψογο τρόπο, τόνισε και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές.

Σημείωσε ακόμη ότι τα αποτελέσματα θα βγούνε πιο γρήγορα από άλλες χρονιές.

Την Παρασκευή οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών

Όπως είναι ήδη γνωστό, την Παρασκευή θα αναρτηθούν στα σχολεία σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των  των υποψηφίων των ΓΕΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας και συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr.

Την Τετάρτη 22 Ιουνίου θα αναρτηθούν στα σχολεία, σταδιακά έως το μεσημέρι, οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων των υποψηφίων των ΕΠΑΛ και στις 14.00 στην ιστοσελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.results.it.minedu.gov.gr.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανεπιστήμιο Πατρών: Φοιτητές εγκλώβισαν στο γραφείο του τον πρύτανη

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πτώση για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, άνοδος για ΣΥΡΙΖΑ – Έχασε την πρωτιά ο Μητσοτάκης στη δημοφιλία

Ανδρουλάκης: Η ακρίβεια έχει την υπογραφή της κυβέρνησης – Η ΝΔ θέλει ιδιωτικά, κερδοσκοπικά πανεπιστήμια

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Νόμος του κράτους με 159 «ναι» το νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...