Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μπάρκας: Ο Στουρνάρας ταυτίζεται με την αντιπολίτευση

Μπάρκας: Ο Στουρνάρας ταυτίζεται με την αντιπολίτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αιχμές κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα άφησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

«Ο κ. Στουρνάρας όντας υπουργός Οικονομικών να θυμίσω ότι είχε συμφωνήσει μαζί με τον κ. Σαμαρά σε πρωτογενή πλεονάσματα 4,5% και όχι 2%» είπε ο κ. Μπάρκας, σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, σύμφωνα με τις οποίες ο στόχος της σημερινής κυβέρνησης για επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 3% είναι μη ρεαλιστικός και κοινωνικά ανέφικτος.

«Νομίζω ότι ότι κ. Στουρνάρας και η αξιωματική αντιπολίτευση αυτή τη στιγμή έχουν μπει σε μια διαδικασία ακριβώς επειδή έχουν χάσει το επιχείρημα που είχαν πριν ότι δεν βγαίνει η αξιολόγηση οπότε πρέπει να πέσετε, να παραιτηθείτε» υποστήριξε ο βουλευτής Πρεβέζης του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναφερόμενος στον κ. Στουρνάρα και στην προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου σχολίασε: «Βεβαίως τότε δεν ήταν μεγάλα τα πρωτογενή πλεονάσματα και λέγανε ότι μπορούνε να τα πετύχουν».

Απαντώντας, εξάλλου, στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής της κυβέρνησης δεν μπορεί να πετύχει, ο κ. Μπάρκας ανέφερε ότι μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης η κυβέρνηση πρέπει να εκμεταλλευτεί τα εργαλεία που διαθέτει (αναπτυξιακός νόμος, προγράμματα ΕΣΠΑ, κ.ά.) και να δώσει έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Σαμαράς ΔΕΝ είχε αφήσει τίποτα στο Μαξίμου για τον Τσίπρα – Οι «γαλάζιες ακρίδες» τα είχαν πλιατσικολογήσει όλα!

Επί Μητσοτάκη σχεδόν 4 εκατ. Έλληνες έχουν χρέη 112,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο – 7,8 δισ. μόνο το 2025

Μητσοτάκης: Δηλώνει με αλαζονεία ότι θα έχει και πάλι αυτοδυναμία γιατί δεν υπάρχει άλλος

Δημοσκόπηση Marc: Τη δεύτερη θέση διεκδικεί το αναμενόμενο κόμμα Τσίπρα

Δημοσκόπηση GPO: 25,2% ΝΔ – 21,8% έως 33,8% ο Τσίπρας – Το 70% θέλει ο Μητσοτάκης να φύγει ΤΩΡΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...