Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Θα αλλάξουμε το πελατειακό κράτος – Άμεση κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών”

“Θα αλλάξουμε το πελατειακό κράτος –  Άμεση κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρχή μίας σειράς πρωτοβουλιών» χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος τον εκλογικό νόμο, προσθέτοντας πως «θα αλλάξουμε όλο αυτό το καθεστώς που επικρατούσε όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα, το πελατειακό κράτος».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας τόνισε πως «το αποτέλεσμα αυτών των δεκαετιών ήταν η αδυναμία της λειτουργίας των θεσμών, η απαξίωση των θεσμών» και συμπλήρωσε ότι κατά τη μεταπολίτευση «δύο ολόκληρα κοινοβούλια ήταν οι βουλευτές που διεγράφησαν από τα κόμματά τους».

Σύμφωνα με τον κ. Καμμένο, «δύο είναι οι πυλώνες της Δημοκρατίας: Το εκλογικό σύστημα και το φορολογικό σύστημα».

“Εκλογικό σύστημα που θα καταργεί τις ομαδοποιήσεις της μεταπολίτευσης”

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ:

Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο ενδιαφέρουσα θέση της μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Δεν είναι τυχαία η δήλωση του Τζακ Λιου μετά τη συνάντηση με τον κ. Τσίπρα. Ο κ. Λιου στήριξε την Ελλάδα, όπως και νωρίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση. Γιατί η Ελλάδα αποτελεί τη μόνη δύναμη σταθερότητας στην περιοχή. Και οι ΗΠΑ, και η ΕΕ θέλουν λύση του χρέους. Εκτός από τον κ. Σόιμπλε και τον κ. Μητσοτάκη.

«Θα πρέπει να χτίσουμε ένα εκλογικό σύστημα που θα καταργεί τις ομαδοποιήσεις της μεταπολίτευσης που αποσάρθρωσαν τον κοινοβουλευτισμό», σημείωσε και πρόσθεσε:

Μπορεί να υπάρξουν συνθέσεις σε αυτό το κοινοβούλιο και αυτές οι συνθέσεις μπορούν να οδηγήσουν σε πολύ πιο σταθερές κυβερνήσεις. Είναι σημαντικό να πείσουμε τον λαό ότι ο βουλευτής εκφράζει την άποψή του, την άποψη του πολίτη.

Για αυτό είναι τόσο σημαντική η απλή αναλογική. Είναι η ώρα να δώσουμε τη δυνατότητα στη νέα γενιά να πάρει στα χέρια της τις αποφάσεις για το μέλλον. Δεν καταλαβαίνω κάποιους που λένε πως ο 17χρονος είναι ανώριμος. Και δεν συζητούν καν για το εάν ένας πολύ μεγάλος που ψηφίζει για αυτά που έζησε και όχι αυτά που θα ζήσει είναι πιο αξιόπιστος.

«Η δική μας πρόταση είναι η κατάργηση του ψηφοδελτίου επικρατείας», είπε και τόνισε πως «πρέπει να ανοίξουμε το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Πρέπει να καταργηθεί άμεσα ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Να αυξηθούν οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και την εκλογή του από τον λαό. Στη βάση του Συντάγματος του 86. Πρέπει να βάλουμε όρια στη θητεία των βουλευτών. Δεν μπορεί να είμαστε πάντα βουλευτές».

«Να μιλήσουμε για την άμεση δημοκρατία. Να φέρουμε και την κατάργηση νόμων μέσω δημοψηφισμάτων με συλλογή υπογραφών, εκτός από τα μεγάλα ζητήματα», ανέφερε ο κ. Καμμένος και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα λυπηρές τις συμμαχίες που διαμορφώνονται. Δεν είναι τυχαίο να βλέπουμε αυτές τις συμμαχίες και από την άλλη να υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ αυτών των κομμάτων για μία σειρά από υποθέσεις. Όπως τα δάνεια των κομμάτων, η Siemens. Κανείς μα κανείς να μην θέλει να θίξει το παρελθόν».

«Καλώ τους βουλευτές να ψηφίσουν την απλή αναλογική», κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παναγιώτης Μελάς: Πέθανε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ και των ΑΝΕΛ σε ηλικία 78 ετών

Γιάννης Μοίρας: Λίγη ντροπή επιτέλους κ. Ανδρουλάκη

Τσαπανίδου: Mήνυμα σε ΠΑΣΟΚ για τη συνεργασία του με τη ΝΔ και αυτοκριτική για τους ΑΝΕΛ

Μπακογιάννη: «Θα προτιμούσα μία κυβέρνηση Τσίπρα παρά μία ακυβερνησία»

Μπακογιάννη: Αναμφισβήτητα ρίσκο η απόφαση Μητσοτάκη να μην αλλάξει τον εκλογικό νόμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...