Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πάνος Καμένος ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Νίκο Κοτζιά

Ο Πάνος Καμένος ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον Νίκο Κοτζιά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με δημόσια συγγνώμη έκλεισε η πολυδιάστατη δικαστική αντιπαράθεση μεταξύ του πρώην Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, και του πρώην Υπουργού Εξωτερικών και προέδρου του κινήματος ΠΡΑΤΤΩ, Νίκου Κοτζιά.

Σε δήλωσή του ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ο Πάνος Καμμένος τόνισε:

«Στο πλαίσιο εξωδικαστικής διευθέτησης όλων των εκκρεμών ποινικών και αστικών διαφορών ανάμεσα σε εμένα και τον κ. Νικόλαο Κοτζιά, από τις οποίες αμοιβαία παραιτούμαστε, δηλώνω ότι όλες οι επίμαχες δηλώσεις μου στα μέσα ενημέρωσης, καθώς και στη Βουλή των Ελλήνων, αφενός δεν στόχευαν προσωπικά τον κ. Κοτζιά, αλλά αφορούσαν άλλους παράγοντες, και αφετέρου ήταν αποτέλεσμα παραπληροφόρησης.

»Τις ανακαλώ πλήρως και δηλώνω πως ουδέποτε αμφισβήτησα την εντιμότητα και το ήθος του».

Ανταποκρινόμενος, ο Νίκος Κοτζιάς έγραψε στα κοινωνικά δίκτυα:

«Σήμερα, ο Καμμένος μου ζήτησε δημόσια συγγνώμη, τόσο γραπτά όσο και προφορικά, ενώπιον του δικαστηρίου, αναγνωρίζοντας την εντιμότητά μου και το ήθος μου. Η αλήθεια έλαμψε».

Πώς ξεκίνησε η διαμάχη

Η αντιπαράθεση είχε ξεκινήσει στις 18 Φεβρουαρίου 2019, κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όταν ο Νίκος Κοτζιάς κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η αναφορά στρεφόταν κατά του Πάνου Καμμένου, στον απόηχο της Συμφωνίας των Πρεσπών, και περιλάμβανε κατηγορίες για εκβιασμούς, απειλές και συκοφαντική δυσφήμιση.

Μεταξύ άλλων, κατήγγειλε φυσική και ηθική αυτουργία σε εξύβριση, απειλή, διασπορά ψευδών ειδήσεων και άλλες κατηγορίες.

Στην αναφορά του, ο κ. Κοτζιάς υποστήριζε ότι η αντίδραση στη Συμφωνία των Πρεσπών πήρε μορφές που ξεπέρασαν τα όρια της δημοκρατικής αντιπαράθεσης, μετατρέποντας τον σε στόχο εκβιασμών και απειλών, τόσο σε προσωπικό επίπεδο όσο και κατά της οικογένειάς του.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι είχε δεχθεί εκατοντάδες απειλητικά μηνύματα, ακόμη και σφαίρες συνοδευόμενες από αιματηρές απειλές.

Επιπλέον, κατήγγειλε ότι διαδόθηκαν τρία μεγάλα ψέματα με στόχο τη φίμωσή του:

1. Ότι έλαβε και διακίνησε 50 εκατομμύρια ευρώ από τον Τζορτζ Σόρος, παρόλο που, όπως δήλωνε, ουδέποτε τον είχε συναντήσει.

2. Ότι υπεξαίρεσε 80 εκατομμύρια ευρώ από τα απόρρητα κονδύλια του Υπουργείου Εξωτερικών, κάτι που ο ίδιος αρνείτο κατηγορηματικά, τονίζοντας ότι όλες οι εκταμιεύσεις ελέγχονταν αυστηρά.

3. Ότι χειραγώγησε διαγωνισμό για τον πάροχο βίζας, ισχυρισμός που, σύμφωνα με τον ίδιο, βασιζόταν στις ενστάσεις αποτυχημένων υποψηφίων.

Κλείνοντας τη μηνυτήρια αναφορά του, ο κ. Κοτζιάς ζήτησε την προστασία της Δικαιοσύνης, τονίζοντας ότι η στοχοποίησή του από το 2018 καθιστούσε τον Πάνο Καμμένο υπεύθυνο σε περίπτωση που του συνέβαινε κάτι κακό, είτε στον ίδιο είτε στην οικογένειά του.

Η υπόθεση πλέον έχει κλείσει με τη δημόσια συγγνώμη του Πάνου Καμμένου, σηματοδοτώντας το τέλος μιας μακροχρόνιας πολιτικής και νομικής αντιπαράθεσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ΠΑΣΟΚ… εάλω! Όταν η «γραμμή» των «ψεκ» γίνεται γραμμή της Χαριλάου Τρικούπη

Η UNESCO καθιέρωσε «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» την 9/2 – Το ΥΠΕΞ ανερυθρίαστα «εξαφάνισε» τα ονόματα του εμπνευστή Γιάννη Κορινθίου, Τσίπρα και Κοτζιά που την καθιέρωσαν το 2017

Νίκος Κοτζιάς: «Έχουν τελειώσει και θέλουν να αποτελειώσουν την χώρα»

Νίκος Κοτζιάς: Η Τουρκία επιδιώκει να «φιλανδοποιήσει» την Ελλάδα

Ο Νίκος Κοτζιάς δεν είναι «καλό παιδί» – Στόχος του η ενότητα της δημοκρατικής παράταξης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...