Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ ζητά “την κεφαλήν επί πίνακι” του Δ. Χριστόπουλου

Η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ ζητά “την κεφαλήν επί πίνακι” του Δ. Χριστόπουλου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Όσο κι αν ο Αλέξης Τσίπρας, για λόγους πραγματικά ανεξήγητους, επιμένει να καλύπτει τον Δημήτρη Χριστόπουλο και να τον κρατά στο ευρωψηφοδέλτιο, κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που προέρχονται κυρίως από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Αλέξης Μητρόπουλος, αλλά κι από άλλες τάσεις της πατριωτικής αριστεράς, επιμένουν ότι ο “τουρκόφιλος” (όπως τον αποκαλούν) καθηγητής πρέπει να φύγει από το ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Οι προερχόμενοι από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ σοσιαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν συστήσει τη Σοσιαλιστική Τάση, θεωρούν ότι ο κ. Χριστόπουλος με τις θέσεις του για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην αποπομπή της ρομά Σουλεϊμάν Σαμπιχά από το ευρωψηφοδέλτιο εκθέτει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Και κυρίως ότι η παρουσία του στο ευρωψηφοδέλτιο θα δίνει διαρκώς αφορμές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να πηγαίνουν τη συζήτηση κατά την προεκλογική περίοδο στα εθνικά θέματα, φέρνοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε δύσκολη θέση. “Ο κ. Χριστόπουλος έχει ατζέντα για τα εθνικά θέματα, που δεν μας βοηθάει και δεν ανταποκρίνεται στην ατζέντα ενός πατριωτικού κόμματος. Έχει θέσεις για το σκοπιανό και άλλα, που δεν μπορεί να εκφράζουν την πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ” σημειώνει κορυφαίο στέλεχος της Σοσιαλιστικής Τάσης.

Η συζήτηση για το τι θα γίνει με τον Δημήτρη Χριστόπουλο (ο οποίος έχει εκφραστεί επίσης ανοιχτά και δημόσια για την ύπαρξη “μακεδονικής μειονότητας” στην Ελλάδα), ήταν να γίνει την Πέμπτη στην πολιτική γραμματεία, άλλα αναβλήθηκε λόγω της απουσίας του κ. Τσίπρα στην Κρήτη.

Η ηγεσία επιχείρησε σε αυτή τη συνεδρίαση, με την επικύρωση και της υποψηφιότητας του Μανώλη Γλέζου για την ευρωβουλή να ξεπεράσει την κρίση.

Επιμένει ο Χριστόπουλος στις αντεθνικές και ρατσιστικές θέσεις του

Πάντως ο κ. Χριστόπουλος επιμένεις στις θέσεις του για το μειονοτικό στη Θράκη και και μιλώντας στον ΣΚΑΪ τόνισε: “Η Σαμπιχά Σουλεϊμάν δεν εκφράζει το μειονοτικό στοιχείο έχει λογικής διχοτόμησης και τριχοτόμησης της μειονότητας, δεν μπορεί να αντιπροσωπεύσει την αλληλεγγύη και την ενότητα”. Ο καθηγητής εξακολουθεί να αντιμετωπίζει την μειονότητα ως “συμπαγή τουρκική ομάδα” όπως είχε περιγράψει προ ημερών, βάζοντας φωτιά στο πολιτικο σκηνικό, αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός του.

Πραγματικά και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε σε τι βαθμό το αντιλαμβάνεται αυτό η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν πάρει άμεσα διαζύγιο από απόψεις σαν αυτές που εκφράζει ο κ. Χριστόπουλος, μπορεί σύντομα στο μέλλον να βρεθεί μπροστά σε εσωκομματικές περιπέτειες που ούτε τις φαντάζεται…

Ο δημοκρατικός λαός, επιμένουν καλά πληροφορημένες πηγές, δεν εγκατέλειψε το ΠΑΣΟΚ, που το θεώρησε προδοτικό, για να βρεθεί σε μια εθνομηδενιστική σφηκοφωλιά, όπως φαίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τους Χριστόπουλους κι άλλους “κοσμοπολίτες” αρνητές του ελληνικού έθνους και υπερασπιστές αλλότριων εθνικισμών που απειλούν την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας και την κοινωνική ειρήνη μεταξύ των Ελλήνων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...