Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Βασιλειάδη: Στα 70 δισ. οι αφορολόγητες καταθέσεις στην Ελβετία

Βόμβα Βασιλειάδη: Στα 70 δισ. οι αφορολόγητες καταθέσεις στην Ελβετία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε 60 – 70 δισ. ευρώ, ποσό που ανέρχεται στο 1/3 του ΑΕΠ, είναι οι αφορολόγητες καταθέσεις Ελλήνων που έφυγαν από τη χώρα προς τις ελβετικές τράπεζες.

Τη σχετική εκτίμηση έκανε ο γγ Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο Κόκκινο, για τη μάχη που δίνει η κυβέρνηση και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί κατά της Διαφθοράς.

Προανήγγειλε δε, την προώθηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την οικειοθελή δήλωση εισοδημάτων που βρίσκονται αδήλωτα σε καταθέσεις του εξωτερικού.

Η εκτίμηση πως το παράνομα διακινούμενο χρήμα μέσω της UBS και άλλων παρομοίων λιστών με τη λίστα Μπόργιανς είναι, όπως υπολογίζεται πως ποσοστό μεγαλύτερο από το 1/3 του ΑΕΠ βρίσκεται στις ελβετικές τράπεζες, περίπου 60 – 70 δις , το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου έφυγε από τη χώρα αφορολόγητο, τόνισε μιλώντας στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά ο γενικός γραμματέας Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης.

Ο κ. Βασιλειάδης μίλησε για την έρευνα των εισαγγελέων και πως τα χρήματα έβγαιναν από τη χώρα, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι «πως μπορούμε να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις από τα τραπεζικά ιδρύματα που είχαν αναπτύξει μηχανισμούς με τους οποίους παραβίαζαν την κείμενη νομοθεσία και βοηθούσαν τη διακίνηση βρώμικου χρήματος. Αυτό το κομμάτι της τραπεζικής UBS μας ενδιαφέρει».

Και πρόσθεσε: «Υπολογίζεται πως ποσοστό μεγαλύτερο από το 1/3 του ΑΕΠ βρίσκεται στις ελβετικές τράπεζες, 60 – 70 δις , το μεγαλύτερο ποσοστό του οποίου έφυγε από τη χώρα αφορολόγητο. Καλύτερη εικόνα θα έχουμε το 2018, που θα υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση στα αρχεία της Ελβετίας».

Σημείωσε πως υπάρχει πλέον σταθερή συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με διεθνείς ελεγκτικούς μηχανισμούς και πως είναι αυτονόητο πως θα αποδοθεί δικαιοσύνη, ήδη έχουν αρχίσει και πληρώνουν, είπε, όπως ο κ. Μπόμπολας. «Εμάς δεν μας ενδιαφέρει για τα φορολογικά να μπουν φυλακή, αλλά να πληρώσουν τα νόμιμα.

Αναφερόμενος στις εφόδους στα σπίτια γνωστών επιχειρηματιών, είπε πως είναι αυτονόητες τέτοιες ενέργειες. «Δε μπορεί να πανηγυρίζουμε τα αυτονόητα, το ότι γίνεται έρευνα στην οικονομική ελίτ. Και προσπαθούμε να ρίξουμε φως σε υποθέσεις που έχουν ταλανίσει την ελληνική κοινωνία. Η όλη ιστορία εντάσσεται στην υπόθεση των θαλασσοδανείων. Όλα αυτά ελέγχονται και από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής και από τους εισαγγελείς. Είναι το σύνολο του τραπεζικού συστήματος εκείνης της εποχής στο στόχαστρο. Και το ζήτημα είναι ότι όχι μόνο να ρίξουμε φως σε αυτές τις υποθέσεις, αλλά το πως θα πάρουμε μέτρα να μην ξαναγίνουν αυτά».

Οι οικονομικοί εισαγγελείς κάνουν ότι χρειάζεται για να αποδοθεί οικονομική δικαιοσύνη, τόνισε.

Μάλιστα, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν δέχονται απειλές για το έργο της καταπολέμησης της διαφθοράς, λέγοντας «δεν έχει σημασία αυτό, το θέμα είναι να γίνεται η δουλειά…»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μάρσελ Ντέτλινγκ (Ελβετία): «Στην Ελβετία κυβερνά ο λαός και όχι οι γραφειοκράτες στις Βρυξέλλες»

Ελβετία: Αυξάνει τις στρατιωτικές δαπάνες λόγω του πολέμου στην Ουκρανία

Έκθεση-«κόλαφος» για την κυβέρνηση Μητσοτάκη: Η Ελλάδα «βουτηγμένη» στη διαφθορά

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «έδειξε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός»

Πούτιν: Θα δώσουμε ανεπανόρθωτο πλήγμα στην Ουκρανία – Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ τα εδάφη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...