Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιμένει σε Εξεταστική η Νέα Δημοκρατία και προκαλεί την κυβέρνηση

Επιμένει σε Εξεταστική η Νέα Δημοκρατία και προκαλεί την κυβέρνηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην συζήτηση του αιτήματος για Εξεταστική Επιτροπή επικεντρώνει το ενδιαφέρον της η Νέα Δημοκρατία, αναφορικά με τα όσα έγιναν κατά την πρώτη διαπραγμάτευση στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών Συντακτών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι η συζήτηση του αιτήματος της ΝΔ για εξεταστική γίνεται με μεγάλη καθυστέρηση για την οποια, πρόσθεσε, ευθύνονται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Παράλληλα, κάλεσε τον πρωθυπουργό να συναινέσει στο γαλάζιο αίτημα για Εξεταστική των Πραγμάτων Επιτροπή.

“Όσες φορές μίλησε για αυτό κατέφυγε σε διαφορετικούς και αντιφατικούς ισχυρισμούς. Αν δεν συμφωνήσει θα ομολογήσει συμμετοχή και συνενοχή και πως επιδιώκει συγκάλυψη, κάτι που η ΝΔ δεν θα επιτρέψει. Η αναζήτησή της αλήθειας δεν θα σταματήσει”, επισήμανε ο κ. Κουμουτσακος.

Αναφερόμενος στην ψηφοφορία στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο την περασμένη Πέμπτη ο εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για ήττα του πρωθυπουργού.

“Τώρα μετά την ήττα όλα δείχνουν ότι θα καταφύγει στο διχασμό και στην χωρίς όριο λασπολογία. Πήραμε μια γεύση με τα άθλια υπονοούμενα για την κα Φώφη Γεννηματά”, συνέχισε, σε ένα “άνοιγμα” προς την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, η οποία πριν λίγο ενημέρωσε ότι το βράδυ δε θα παραστεί στην παρουσίαση των αξόνων για τη συνταγματική αναθεώρηση από τον Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή.

Ο κ.Κουμουτσάκος κατηγόρησε επίσης τον κ.Τσίπρα ότι “δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει και τη συνταγματική αναθεώρηση και το ίδιο το Σύνταγμα”.

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ έχει αναπτύξει τους άξονες της συνταγματικής αναθεώρησης που χρειάζεται η χώρα και είπε με έμφαση ότι χρειάζεται ριζική και όχι αποσπασματική αναθεώρηση.

“Έτσι διαμορφώνονται οι πραγματικοί όροι της νέας μεταπολίτευσης. Όχι με μπαλώματα σκοπιμοτήτων. Η συνταγματική αναθεώρηση είναι κατεξοχήν συναινετική διαδικασία και επιχειρεί να τη μεταβάλει σε εργαλείο πόλωσης και διχασμού. Σκοπός του πως δεν θα μείνει ο ίδιος δια βίου στην αντιπολίτευση”, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ.

Σε ότι αφορά το θέμα της απ´ευθείας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό, ο κ. Κουμουτσακος απάντησε πως “το βασικό και κύριο ζητούμενο είναι η απεμπλοκή της προεδρικής εκλογής από τη διάλυση της Βουλής, σε αυτό το στάδιο δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω, μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα”.

Άφησε έτσι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση της ΝΔ, ο πρόεδρος της οποίας Κυριάκος Μητσοτάκης είχε απορρίψει το ενδεχόμενο εκλογής Προέδρου από το λαό, είχε όμως δηλώσει ότι ακούει την πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη για δύο ψηφοφορίες στη Βουλή και εάν σε αυτές δεν εκλεγεί Πρόεδρος, τότε να ψηφίζει ο λαός.

Για το χρόνο των επόμενων εθνικών εκλογών ο κ.Κουμουτσάκος είπε οτι “με αυτή την κυβέρνηση με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της και με τα αδιέξοδα που αντιμετωπίζει χάνοντας κοινοβουλευτικές μάχες, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...