Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Μπαλαμούτι” στον Τζιτζικώστα από Κυριάκο, την ώρα που η ΝΔ “βουλιάζει”

“Μπαλαμούτι” στον Τζιτζικώστα από Κυριάκο, την ώρα που η ΝΔ “βουλιάζει”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μέσα στη περιδίνηση της ΝΔ με αφορμή την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και την έντονη αμφισβήτηση των επιλογών Μητσοτάκη από μεγάλη μερίδα του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχεται στα νέα γραφεία της παράταξης στην Πειραιώς τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Το τετ α τετ των δύο πολιτικών έρχεται παράλληλα σε μία χρονική συγκυρία ιδιαίτερα τεταμένη, που καθημερινά δημοσιεύματα και γαλάζιες διαρροές “καρφώνουν” τους εσωκομματικούς αντιπάλους και επικριτές του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω του ΔΟΛ και του συγκροτήματος Αλαφούζου. Τελευταίο παράδειγμα η χθεσινή επίθεση στον Ευριπήδη Στυλιανίδη, μετά την μετωπική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Την ίδια ώρα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας τον τελευταίο καιρό αμφισβητεί ανοιχτά τις επιλογές Μητσοτάκη, ενώ φρόντισε να υπογραμμίσει τη διακριτή στάση του και με τις δηλώσεις του στην εκδήλωση για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την εκδήλωση στο προαύλιο της Βουλής, όπου παραβρέθηκε ως εκπρόσωπος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε σε δημοσιογράφους πως οι πρωτοβουλίες Τσίπρα κινούνται σε σωστή κατεύθυνση και η ΝΔ θα κάνει λάθος εάν δεν τις στηρίξει, προσθέτοντας ωστόσο ότι πρέπει να ανοίξει και το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Η στάση Τζιτζικώστα έχει προκαλέσει έντονη δυσφορία στην ηγεσία της ΝΔ, ενώ μόλις πριν από τρεις εβδομάδες σήμανε συναγερμός στη Συγγρού όταν ο Κ. Μητσοτάκης ενημερώθηκε για πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη και συγκεντρώσεις στη Βόρεια Ελλάδα, δίχως τη σχετική ενημέρωση των κεντρικών του κόμματος.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με τον Απόστολο Τζιτζικώστα το Δεκαπεναύγουστο, όπου και κανονίστηκε το ραντεβού.

Στόχος της ηγεσίας είναι να διερευνήσει τις προθέσεις Τζιτζικώστα, ο οποίος διατηρεί διακριτή πολιτική παρουσία, κρατώντας αποστάσεις από τις επιλογές της ηγεσίας.

Την ίδια ώρα από την πλευρά του Περιφερειάρχη, ο οποίος αποτελεί τον μοναδικό υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος που μέχρι στιγμής δεν έχει κεφαλαιοποιήσει το ποσοστό του, πληροφορίες αναφέρουν πως πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν προτίθεται να υποχωρήσει σε ζητήματα κεντρικής πολιτικής, όπως η σύμπλευση με το ΠΑΣΟΚ και το σημιτικό μπλοκ που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για χάρη της οποίας θυσιάζει ως Ιφιγένεια την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή και δεν βγάζει άχνα για την παραπομπή Γεωργίου σε δίκη για το φούσκωμα του ελλείμματος το 2009…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...