Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Περίεργα παιχνίδια ντόπιας ολιγαρχίας, εθνομηδενιστών και Τζ. Σόρος στη Θράκη

Περίεργα παιχνίδια ντόπιας ολιγαρχίας, εθνομηδενιστών και Τζ. Σόρος στη Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολλά και επικίνδυνα τα παιγνίδια που παίζονται εκεί, με τον δισεκατομμυριούχο πανταχού παρόντα… – Η Αθήνα κοιμάται μόνιμα και το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή κατευθύνει τα πάντα και ουσιαστικά κυβερνάει

Δεκάδες τα εκατομμύρια ευρώ που δόθηκαν για Προγράμματα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων και τα χειρίστηκε η γνωστή παρέα Φραγκουδάκη – Δραγώνα, με τη Ρεπούση, για τα οποία ποτέ δεν δόθηκε λογαριασμός πού πήγαν

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής

Στη Θράκη το καζάνι βράζει…

Η διαχρονική απουσία ενιαίας εθνικής στρατηγικής στην κρίσιμη και καυτή περιοχή της Θράκης έχει αφήσει ανοικτές πόρτες για το τουρκικό προξενείο, που προσπαθεί να αλώσει ό,τι μπορεί, ενώ δεν περνάει μήνας που να μην κάνουν περατζάδα από εκεί τούρκοι υπουργοί…

Υπάρχει όμως… ενδιαφέρον και από άλλα συμφέροντα, που με τον μανδύα των επενδύσεων επιδιώκουν να αποκτήσουν επιρροή και να προσεταιριστούν περίεργα ελληνικά ιδρύματα και γνωστές προσωπικότητες, με στόχο την προώθηση επεκτατικών βλέψεων…

Κάθε άλλο παρά τυχαία κινείται στην περιοχή -όχι μόνο τώρα, η εμπλοκή του πάει χρόνια πίσω- ο γνωστός δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, που έχει τη «δυνατότητα» να μαζεύει γύρω του επωνύμους από όλους τους χώρους, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν στη διεκπεραίωση «κάποιων θεμάτων»… Και είναι πολύ γνωστές οι απόπειρες που έχει κάνει στο παρελθόν ακόμη και για την αλλοίωση της Ιστορίας των Βαλκανίων, με την πρόταση για το ξαναγράψιμό της. Είχε μάλιστα χρηματοδοτήσει το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, του Κώστα Καρρά (συντονιστή του Ελληνοτουρκικού Φόρουμ), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, για την έκδοση των σχετικών βιβλίων και τη διανομή τους στα σχολεία. Ευτυχώς, όμως, τότε ήταν υπουργός Παιδείας ο Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος δεν το επέτρεψε.

Ο Τζορτζ Σόρος δεν έχει κρύψει τις σχέσεις του με τα Σκόπια και τον αγώνα που κάνει για να ονομαστούν «Μακεδονία» αλλά και τις βλέψεις του στην ευρύτερη περιοχή, όπου περιλαμβάνεται και η Θράκη. Και τώρα έχει ξανααπλώσει τα… δίχτυα του.

Συνδαιτυμόνες αυτού του «φίλου» -ο οποίος επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου αλλά και μετά μπαινόβγαινε στο Μαξίμου για να μας βρει λεφτά, με το αζημίωτο βέβαια, από τις αγορές, που στην ουσία και αυτός δανείζει, και να αποφύγουμε την οικονομική κατάρρευση, πλην όμως, απ’ ό,τι έχει γραφτεί, την κοπάνησε…- ήταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης στη «Μεγάλη Βρετανία» υπουργοί, βουλευτές από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, γνωστοί μεγαλοδημοσιογράφοι, τραπεζίτες, βιομήχανοι, μεγαλοεπιχειρηματίες, μέλη του γνωστού ΕΛΙΑΜΕΠ. Συνολικά, γύρω στα 60 άτομα.

Το δείπνο το είχε οργανώσει ο κουμπάρος του Σόρος Στέλιος Ζαββός, που έχει προσβάσεις σε μεγάλα επενδυτικά funds και στα μεγαλύτερα «σπίτια» του κόσμου, ενώ ο ίδιος έχει το Zeus Capital Partners. Μεταξύ αυτών που καταφέραμε να εντοπίσουμε ήταν οι υπουργοί Μητσοτάκης, Βαρβιτσιώτης, Παναγιωτόπουλος, Μηταράκης, Κεδίκογλου, από το ΠΑΣΟΚ οι πρώην υπουργοί Τάσος Γιαννίτσης, Φ. Σαχινίδης και ο Π. Ευθυμίου, η Επίτροπος στην ΕΕ Μαρία Δαμανάκη, οι εφοπλιστές Τσάκος, Ευγενίδης και Προκοπίου, ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γ. Ζανιάς, ο καθηγητής Χρ. Ροζάκης, η Αντιγόνη Λυμπεράκη και η ανταποκρίτρια των «Financial Times» στην Αθήνα Κέριν Χόουπ. Όπως αντιλαμβάνεστε, δεν υπήρχε… ίχνος από βουλευτές και πολιτικούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Αναζητώντας τον σκοπό του δείπνου, μάθαμε ότι ο κ. Σόρος θέλει να… ελέγχει τα «τεκταινόμενα» και να έχει πλήρη γνώση των φιλελεύθερων απόψεων… Πολύ περισσότερο τώρα, που εν όψει εκλογών και με την αναταραχή που ξέσπασε στην Ξάνθη, πολλά θα κριθούν…

Ο ρόλος του προξενείου

Πολύ σημαντική ήταν η προσφορά στη χώρα της Ρομά Σαμπιχά Σουλεϊμάν, με την απόσυρση της υποψηφιότητάς της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν απαίτηση των τοπικών στελεχών στην Ξάνθη, ύστερα από παρέμβαση του τουρκικού προξενείου. Κατάλαβε και ο τελευταίος πολίτης αυτής της χώρας ποιος είναι ο ρόλος του προξενείου, με τη σημερινή αλλά και όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις να μην αντιδρούν, να κλείνουν τα μάτια στις αντεθνικές παρεμβάσεις του και στους εκβιασμούς που ασκεί για να αποδεχθούν οι Ρομά και οι Πομάκοι ότι αποτελούν ενιαία μειονότητα με την αποκαλούμενη «τουρκική».

Η Σαμπιχά, σε όλα τα διεθνή φόρουμ που έχει μετάσχει, έχει δηλώσει ότι «εγώ είμαι Ρομά, είμαι Ελληνίδα, δεν χρειαζόμαστε άλλα τζαμιά, χρειαζόμαστε σχολεία και νοσοκομεία», και αυτό χαλάει τα σχέδια του τουρκικού προξενείου.

Την υποψηφιότητά της είχαν προτείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο επί τέσσερα χρόνια διευθυντής του Γραφείου Πολιτικών Υποθέσεων Ξάνθης, του υπουργείου Εξωτερικών, και στη συνέχεια πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη κ. Μπορνόβας και ο διπλωματικός σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα κ. Γ. Αϋφαντής.

Ο σύλλογος των Ρομά «Ελπίδα», στον οποίο πρόεδρος είναι η Σαμπιχά, είχε ενισχυθεί οικονομικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και αυτό λέει πάρα πολλά, είναι αναγνώριση του έργου που έχει προσφέρει στη φυλή της.

Μετά την περιπέτεια που πέρασε και τη στοχοποίησή της από το προξενείο και τους εγκάθετούς του, είναι σίγουρο ότι θα δεχθεί κάθε είδους επιθέσεις, γι’ αυτό και οι τοπικές Αρχές θα πρέπει να την προστατεύσουν, ώστε να μη βρεθεί μόνη της απέναντι στους θύλακες του προξενείου.

Συσπείρωση γύρω από το DEB

Στις ευρωεκλογές η γραμμή του προξενείου είναι να συσπειρωθεί όλη η μειονότητα στο τουρκόφωνο κόμμα, το παλιό του Σαδίκ στη Ροδόπη, ώστε να καταγραφεί ενιαία και να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό, με επιδίωξη στις επόμενες εθνικές εκλογές και οι τρεις βουλευτές να είναι μειονοτικοί. Ο μόνος που στις εκλογές του Ιουνίου του 2012 τους είχε ξεφύγει ήταν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ενώ οι άλλοι δύο είναι μουσουλμάνοι.
Το επόμενο βήμα θα γίνει στη Ρόδο, όπου σχεδιάζεται να κατεβάσει συνδυασμό το DEB!

Πακτωλός εκατομμυρίων στον βρόντο…

Στη Θράκη κάποιες καθηγήτριες πανεπιστημιακού επιπέδου εκμεταλλεύτηκαν ευρωπαϊκά προγράμματα για την εν λόγω ακριτική περιοχή προκειμένου να βοηθήσουν τη μουσουλμανική μειονότητα, αλλά τελικά έπαιξαν συνειδητά το παιγνίδι του προξενείου. Το δίδυμο Φραγκουδάκη – Δραγώνα πήρε δεκάδες εκατομμύρια για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμονοπαίδων, αλλά δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα. Ενώ ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει κατατεθεί ένας απολογισμός για το έργο, πόσα χρήματα πληρώθηκαν και σε ποιους σε σχέση με αυτά που πήραν από το Δημόσιο Ταμείο.

Αυτά, και έπεται συνέχεια…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ξάνθη: Οι Έλληνες μουσουλμάνοι πέταξαν έξω από τζαμί τον ψευτομουφτή (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...