Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η ολική αντεπίθεση του Τσίπρα – Η “βαριά” ατζέντα των δύο μηνών

Η ολική αντεπίθεση του Τσίπρα – Η “βαριά” ατζέντα των δύο μηνών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα δίμηνο γεμάτο κάβους περιμένει τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ με τα μέτωπα να μαίνονται ανοιχτά εντός και εκτός των συνόρων.

Στο κυβερνητικό επιτελείο ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, την ώρα που οι διπλωματικοί και οικονομικοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού ετοιμάζουν το έδαφος για το μπαράζ διεθνών επαφών που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στο δίμηνο “φωτιά” και το οποίο εν πολλοίς θα κρίνει και τις πολιτικές εξελίξεις του επόμενου διαστήματος.

Έτσι, από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός θα παραθέσει αναλυτικά το έργο αλλά και τον προγραμματισμό του εκάστοτε υπουργείου με κεντρικό πυλώνα της πολιτικής του τη “δίκαιη ανάπτυξη”.

Επί τάπητος θα βρεθούν οι στόχοι της κυβέρνησης σε βάθος τριετίας, με τον Αλέξη Τσίπρα να επικεντρώνεται στην οικονομία, την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική.

Όλα αυτά ωστόσο θα γίνονται στη σκιά της φορολογικής επιβάρυνσης για τα νοικοκυριά, πράγμα που ουδείς παραγνωρίζει στο Μαξίμου.

Για αυτό το λόγο και η εντολή του Αλέξη Τσίπρα προς τους υπουργούς του είναι να υπάρξουν παρεμβάσεις και πρωτοβουλίες που θα σηματοδοτούν την στροφή σε αναπτυξιακό πρόσημο για την οικονομία, έχοντας ωστόσο πάντα κατά νου την κοινωνική τους “χροιά”.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το επίδομα ανεργίας το οποίο μετατρέπεται σε επίδομα… εργασίας, όπως συζητήθηκε χθες από τους εργοδοτικούς φορείς με τον αρμόδιο υπουργό, Γιώργο Κατρούγκαλο, καθώς και η προσπάθεια για διατήρηση των πολλών δόσεων για ληξιπρόθεσμες οφειλές, γεγονός που δίνει ανάσα στην αγορά και παράλληλα τονώνει τα δημόσια έσοδα την ώρα που ελλοχεύει ο κίνδυνος της φοροδοτικής εξάντλησης του κόσμου μετά από 6 χρόνια.

Από τις πρωτοβουλίες της κυβέρησης εκτιμάται ότι θα δοθεί ο τόνος και για τις φθινοπωρινές δημοσκοπήσεις, με συνεργάτες του πρωθυπουργού να εμφανίζονται βέβαιοι πως η κυβέρνηση έχει το πρώτο χέρι για τη διαμόρφωση του κλίματος.

Στις 9 Σεπτεμβρίου την ώρα που στην Αθήνα ο Αλέξης Τσίπρας θα υποδέχεται τους ηγέτες του Ευρωπαϊκού Νότου για τη δημιουργία ενός μετώπου απέναντι στις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του Βορρά και των τεχνοκρατών, το οποίο θα κινείται υπέρ της ανάπτυξης αλλά με κοινωνικό πρόσημο, θα βρίσκεται σε εξέλιξη και το κρίσιμο Eurogroup, το πρώτο μετά το καλοκαίρι.

Αναφορικά με τις εκκρεμότητες και τη δεύτερη αξιολόγηση, τα μηνυματα που έλαβε το οικονομικό επιτελείο στη συνάντηση που είχε χθες με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί χαρακτηρίζονται από κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος “απολύτως ικανοποιητικά”.

Και οι δύο πλευρές έδειξαν τη θέλησή τους να υπάρξει καλύτερος συντονισμός για άμεση ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης, σημειώνει το ίδιο στέλεχος της κυβέρνησης, αποδίδοντας σε αυτή την βούληση και τη δημιουργία του “κόκκινου τηλεφώνου” για να επιλύονται άμεσα δίχως παρεμβάσεις και “διαρροές ανώνυμων κύκλων” τα όποια ζητήματα προκύπτουν στη διαπραγμάτευση μεταξύ δύο μονάχα ατόμων που θα οριστούν στο προσεχές διάστημα.

Λίγες μονάχα μέρες αργότερα, ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το παρόν στη Μπρατισλάβα και την πρώτη Σύνοδο Κορυφής μετά το βρετανικό δημοψήφισμα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, από τη Νέα Υόρκη, το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ αλλά και σε πάνελ στο περιθώριο αυτής, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αναπτύξει τις ελληνικές θέσεις για το προσφυγικό, το οποίο συνεχίζει να προβληματίζει το Μαξίμου, μετά και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία και τη σταδιακή αύξηση εκ νέου των προσφυγικών ροών στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, η Αυστρία και ο σοσιαλδημοκράτης καγκελάριος Κρίστιαν Κερν προετοιμάζουν μίνι Σύνοδο για το προσφυγικό, με τη συμμετοχή της Γερμανίας, της Ελλάδας και χωρών από την ανατολική Ευρώπη.

Εν τω μεταξύ, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει τη δυνατότητα να στραφεί και στο εσωκομματικό μέτωπο, ανοίγοντας το κόμμα στην κοινωνία και τις προοδευτικές δυνάμεις που αποτελούν την πλατιά κοινωνική του βάση από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ιδιαίτερο βάρος ρίχνουν από το Μαξίμου και στην συνεδρίαση στις 7 ως 9 Οκτωβρίου της Ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και το, καθοριστικό, «Washington Group», όπου θα συζητηθεί το ελληνικό χρέος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Aνδρουλάκης: Ο αγώνας για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της οθωμανικής αυτοκρατορίας συνεχίζεται

Ερντογάν: Την 19η Μαΐου 1919 ξεκίνησε ο αγώνας είτε της ανεξαρτησίας είτε του θανάτου

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μπροστάρης στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων – Ο ρόλος του Σωματείου Δράσης «Νίκος Καπετανίδης»

Σοσιαλπατριώτες Κούρδοι Συρίας (PYD): «Στεκόμαστε δίπλα στον αγώνα του ποντιακού -και όχι μόνο- ελληνισμού για τη διεθνή αναγνώριση της γενοκτονίας του Πόντου»

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να υπάρχει σχέση καλής γειτονίας, χωρίς να αναγνωρίσει η Τουρκία τη Γενοκτονία των Ποντίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...