Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δραγασάκης: Αναγκαίο νέο μοντέλο συνεργασίας ανάμεσα σε κράτος και αγορά

Δραγασάκης: Αναγκαίο νέο μοντέλο συνεργασίας ανάμεσα σε κράτος και αγορά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η κινητοποίηση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας αποτελούν προτεραιότητα της κυβέρνησης για την επόμενη περίοδο, όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, σε συνάντηση που είχε την Τρίτη με τον πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (Ε.Σ.Ε.Ε.), Βασίλη Κορκίδη.

“Σε φάση σταθεροποίησης η οικονομία”

Συγκεκριμένα, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι έπειτα από μακρά περίοδο βαθιάς ύφεσης και αβεβαιότητας, η οικονομία βρίσκεται σε φάση σταθεροποίησης και για πρώτη φορά συντρέχουν οι προϋποθέσεις πραγματικής ανάκαμψης. Στην κατεύθυνση αυτή τονίστηκε ότι προτεραιότητες της επόμενης περιόδου αποτελούν η κινητοποίηση επενδύσεων και η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Επιπλέον, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δήλωσε ότι η κυβέρνηση επιζητεί την ουσιαστική συμβολή των παραγωγικών φορέων, αφού όπως είπε, για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες προκλήσεις και να αποδώσει η συλλογική προσπάθεια εξόδου από την κρίση, είναι απαραίτητη, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, η υιοθέτηση ενός νέου, αποτελεσματικού και αποδοτικού, μοντέλου συνεργασίας ανάμεσα στο κράτος, τις κοινωνικές συλλογικότητες και τους δρώντες της αγοράς.

Ο κ. Δραγασάκης άκουσε με προσοχή τα αιτήματα και τις προτάσεις της Συνομοσπονδίας και δήλωσε την αμέριστη στήριξή του στις ρυθμίσεις εκείνες που θα δημιουργήσουν συνθήκες ευνοϊκές για την οικονομική δραστηριότητα και την απασχόληση και θα προσφέρουν δεύτερες ευκαιρίες σε μικρομεσαίους εμπόρους και επιχειρηματίες που πλήγηκαν βαριά από την πολυετή κρίση.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν και οι δυνατότητες παροχής ρευστότητας τόσο μέσω ειδικών τραπεζικών προγραμμάτων σχεδιασμένων για μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις όσο και μέσω νέων χρηματοδοτικών εργαλείων, εξειδικευμένων στο μικρο-δανεισμό.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. ενημέρωσε ιδιαίτερα για συγκεκριμένες προτάσεις και πρωτοβουλίες της Συνομοσπονδίας ως προς την οικονομική ανάπτυξη των νησιών. Ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση εργάζεται συστηματικά με στόχο τη διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού για τη νησιωτικότητα που θα απαντά τόσο στα χρόνια προβλήματα των νησιών όσο και σε προκλήσεις της συγκυρίας, όπως οι προσφυγικές ροές.

Στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου σχεδιασμού, επισημάνθηκε η ανάγκη αξιοποίησης της σημαντικής αναπτυξιακής δυναμικής που υπάρχει στα ελληνικά νησιά και σε τομείς πέραν του τουρισμού.

Στο τέλος της συνάντησης υπήρξε κοινή δέσμευση για τον προγραμματισμό νέας σε σύντομο χρόνο, ώστε να εγκαινιαστεί τακτική συνεργασία επί των συγκεκριμένων ζητημάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο 76χρονος Γιάννης Δραγασάκης αποχώρησε από την Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ – Παραμένει μέλος του κόμματος

Ο Δραγασάκης σε φανταστικό κόσμο νομίζει ότι θα υπάρξει ΣΥΡΙΖΑ χωρίς Τσίπρα

Δραγασάκης: Σύγχρονος Δηλιγιάννης ο κ. Μητσοτάκης – Δημαγωγεί με φορολογικό λαϊκισμό

Δραγασάκης σε Οικονόμου: Ποιος και πώς θα πληρώσει το χρέος Μητσοτάκη 45 δισ. ευρώ

Σύσσωμος ο επιχειρηματικός κόσμος καταγγέλλει την κυβέρνηση για το «ψηφιακό χαράτσι»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...