Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο κύβος ερρίφθη: Τι θα ανακοινώσει από τη ΔΕΘ ο Τσίπρας για το Δημόσιο

Ο κύβος ερρίφθη: Τι θα ανακοινώσει από τη ΔΕΘ ο Τσίπρας για το Δημόσιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα συνεδρίασε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, «κατά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης επιβεβαιώθηκε η προσήλωση της κυβέρνησης στον στόχο της δημιουργίας μίας αποκομματικοποιημένης και αποτελεσματικής Δημόσιας Διοίκησης, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των πολιτών και θα λειτουργεί αποκλειστικά υπέρ του δημοσίου συμφέροντος».

Σε αυτήν την κατεύθυνση, αντικείμενα της συζήτησης αποτέλεσαν η επικαιροποίηση του Σχεδίου Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση 2016-2018, η λήψη άμεσων νομοθετικών πρωτοβουλιών για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση διαδικασιών, η εφαρμογή της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής διακίνησης των διοικητικών εγγράφων, καθώς και η διασύνδεση και διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων της δημόσιας διοίκησης και των οργανισμών του δημοσίου τομέα.

Στο μικροσκόπιο της κυβερνητικής διάσκεψης βρέθηκαν τα οργανογράμματα και η αναδιοργάνωση των δομών του Δημοσίου καθώς και η κινητικότητα, με το σχετικό νομοσχέδιο του Χριστόφορου Βερναρδάκη να έρχεται στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες.

Από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν έλειψε και το “άρωμα” της ΔΕΘ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε στα χέρια του και τα τελευταία στοιχεία, προκειμένου να ανακοινώσει από το βήμα του Βελλιδείου Ιδρύματος συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τις εξαγγελθείσες προσλήψεις στο Δημόσιο στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Πληροφορίες επιπλέον αναφέρουν πως στη ΔΕΘ θα υπάρχει ειδική ημερίδα για την αναδιάρθρωση του Δημοσίου.

Πέραν τούτου, συζητήθηκε η σύσταση του Ειδικού Συμβουλίου Επιλογής Διοικήσεων στο ΑΣΕΠ το οποίο θα επιλέγει διοικήσεις με την αξιοποίηση του Μητρώου Στελεχών που θέσπισε η κυβέρνηση με στόχο την καθιέρωση αδιάβλητων και αντικειμενικών κριτηρίων για την αξιοποίηση ικανών στελεχών της δημόσιας διοίκησης.

Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Διοικητικής Μεταρρύθμισης μετείχαν εκτός του Αλέξη Τσίπρα οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Χριστόφορος Βερναρδάκης, Αλέκος Φλαμπουράρης και Μιχάλης Καλογήρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Ο Ανδρέας Μπούσιος νέος διευθυντής του Γραφείου Τύπου Τσίπρα

Τσίπρας: Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια δεν θα ευδοκιμήσουν – Η κυβέρνηση παρακάμπτει το Σύνταγμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...