Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βόμβα Νεφελούδη: Αγγίζουμε πολιτικά πρόσωπα σε δόλιες πτωχεύσεις

Βόμβα Νεφελούδη: Αγγίζουμε πολιτικά πρόσωπα σε δόλιες πτωχεύσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Εργασίας δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει ανεξέλεγκτη και να βάλει «κάτω από το χαλί» οποιαδήποτε υπόθεση κλεισίματος επιχείρησης, που εμπεριέχει στοιχεία δόλιας εγκατάλειψης εργαζομένων και εισφοροδιαφυγής, τόνισε, μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ανδρέας Νεφελούδης.

«Έχουν …σκάσει όλες οι περιπτώσεις ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος και ενός διεφθαρμένου επιχειρηματικού συστήματος» ανέφερε ο κ. Νεφελούδης και πρόσθεσε: «αρχίζουμε να αγγίζουμε με συγκεκριμένα πια στοιχεία και πολιτικά πρόσωπα, που εμπλέκονται στις ιστορίες αυτές».

«Δε μπορεί ο καθένας να κάνει ό,τι γουστάρει, όποια στιγμή γουστάρει, αξιοποιώντας όπως γουστάρει τα δάνειά του από τις τράπεζες, όπως γουστάρει τη ζωή των εργαζομένων που μένουν στον δρόμο. Πρέπει να εδραιωθεί στην Ελλάδα αυτό που λέμε η δημοκρατική επανάσταση του αυτονόητου και της διαφάνειας σε βάρος αυτής της δικτατορίας, της διαπλοκής και της ασυδοσίας και αυτό προσπαθούμε να κάνουμε, σε επικοινωνία και με τον οικονομικό εισαγγελέα και με την οικονομική αστυνομία» είπε χαρακτηριστικά ο γγ του υπουργείου Εργασίας.

Ο κ. Νεφελούδης αναφέρθηκε σε δύο χαρακτηριστικές, όπως είπε, περιπτώσεις «λουκέτων» υπό διερεύνηση, σημειώνοντας: «τέτοιες υπάρχουν δεκάδες, να μην πω κι εκατοντάδες».

Η πρώτη αφορά την εταιρεία Πυρσός Security, η οποία, όπως εξήγησε, «έχει έναν πολύ καλό τζίρο μηνιαίο και κάποια στιγμή έκλεισε αναιτιολόγητα και έμειναν στον δρόμο 500 άνθρωποι».

Η δεύτερη υπόθεση αφορά το Athens Ledra (πρώην Ledra Marriot), όπου όπως είπε ο γγ «κάποια στιγμή η επιχείρηση παρά το ότι διοικείται από μία από τις πιο πλούσιες οικογένειες του ελλαδικού χώρου, κυπριακή εταιρεία, αποφάσισε ότι πρέπει να κλείσει, παρά το ότι είχε 90-95% πληρότητα το ξενοδοχείο, αφήνοντας στον δρόμο 200 άνθρωποι, με χρέη σε δεδουλευμένα περίπου 300.000 ευρώ, δηλαδή τίποτε γι αυτούς».

Ο κ. Νεφελούδης γνωστοποίησε ότι περισσότερα στοιχεία και υποθέσεις θα παρουσιαστούν και στο πλαίσιο ανακοινώσεων στη ΔΕΘ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλαγές σε δάνεια, servicers και εξωδικαστικό μηχανισμό

Το Vice κηρύττει πτώχευση – Η αξία του είχε αποτιμηθεί 5,7 δισ. δολάρια

«Παζάρι» για την Credit Suisse – Η UBS δέχθηκε να την εξαγοράσει με πάνω από 2 δισ. δολάρια

Silicon Valley Bank: «Οι επενδυτές είναι ακόμα ταραγμένοι, περιμένουν με κομμένη την ανάσα»

H HSBC εξαγόρασε τον βρετανικό κλάδο της Silicon Valley Bank έναντι 1 στερλίνας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...