ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
DW: Πολιτική διάσταση στο «διαζύγιο» Παρτιζάν και Ομπράντοβιτς;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Στην Αθήνα, στις 29 Σεπτεμβρίου, θα γίνει συνάντηση για το ενεργειακό deal Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, και αναμένεται να προχωρήσει σημαντικά το σχέδιο για την ενεργειακή διασύνδεση με τη χρήση φυσικού αερίου μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας και του Ισραήλ.
Το θέμα θα είναι και το βασικό αντικείμενο που θα τεθεί στο τραπέζι της τριμερούς συνάντησης των υπουργών Ενέργειας των τριών χωρών στην Αθήνα.
Η συνάντηση αυτή, σύμφωνα με δηλώσεις του Κύπριου υπουργού Ενέργειας Γιώργου Λακκοτρύπη, θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική διότι αποτελεί, όπως είπε, συνέχεια της καθοριστικής συνάντησης στις αρχές του 2016 στη Λευκωσία, όπου επικυρώθηκε η διακήρυξη της Λευκωσίας για τη συνεργασία των τριών χωρών για την ενέργεια.
Ο κ. Λακκοτρύπης επιβεβαίωσε τα χρονοδιαγράμματα σε τρεις φάσεις για το πώς θα ξεκινήσει η διασύνδεση μεταξύ των τριών χωρών.
Βασικά, πρόσθεσε, θα προωθηθεί κοινή παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με τη χρήση φυσικού αερίου και τη διοχέτευση του στην ΕΕ, το οποίο ο υπουργός ενέργειας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική προοπτική.
Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο ο αγωγός eastmed, ελληνικών συμφερόντων, ενδεχομένως να μπει σε δεύτερη φάση, σύμφωνα με δημοσιεύματα ελληνικών ΜΜΕ, ο υπουργός Ενέργειας ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν έχει αποφασιστεί και ότι το όλο θέμα είναι στο τραπέζι προς συζήτηση.
























































