Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Die Welt: Η Μέρκελ θα πρέπει να τρέμει τον Τσίπρα – Η Συνάντηση του Νότου απειλεί τη Γερμανία

Die Welt: Η Μέρκελ θα πρέπει να τρέμει τον Τσίπρα – Η Συνάντηση του Νότου απειλεί τη Γερμανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Συνάντηση του Νότου, η μίνι συνάντηση κορυφής της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας, της Κύπρου και της Ισπανίας, που διοργανώνει στην Αθήνα, την Παρασκευή, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσελκύει το ενδιαφέρον της εφημερίδας Die Welt του Βερολίνο.

Όπως σημειώνει ο αρθρογράφος το μότο της συνάντηση επέλεξε ο ίδιος ο Τσίπρας και είναι «Ανάπτυξη αντί Λιτότητα». «Πρόκειται για μια εξαγγελία πολέμου εναντίον της ευρωπαϊκής πολιτικής λιτότητας», επισημαίνει.

«Η μίνι συνάντηση κορυφής δεν είναι ένας γύρος πολυλογάδων, αλλά μια συνάντηση που θα πρέπει να κάνει την καγκελάριο Μέρκελ να τρέμει».

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι ο χρόνος της συνάντησης δεν είναι τυχαίος. Γίνεται μια εβδομάδα πριν το Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ στη Μπρατισλάβα, όπου σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ μετά το Brexit η ΕΕ πρέπει να καταλήξει σε μια κοινή διάγνωση της κατάστασης: περισσότερη ασφάλεια, περισσότερες θέσεις εργασίες, περισσότερη συνεργασία.

«Οι χώρες της Μεσογείου έχουν απάντηση: λιγότερη λιτότητα, περισσότερη αλληλεγγύη, περισσότερες κοινές θέσεις», παρατηρεί η εφημερίδα. «Θέλουν περισσότερη Ευρώπη, θέλουν μιαν Ευρώπη, στην οποία ισχυρά κράτη όπως η Γερμανία να τα πάρουν μαζί τους. Θέλουν μιαν άλλη Ευρώπη».

Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο αρθρογράφος μέσα από την οπτική γωνία κι άλλων ομάδων κρατών που ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αποκτήσουν λόγο και ρόλο σε μια νέα ΕΕ, όπως είναι οι χώρες του Βίζεγκραντ, ή της Α, Ευρώπης, είναι το εξής:

«Οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη μετατοπίζονται, ο άξονας ισχύος ανάμεσα στο Βερολίνο και το Παρίσι είναι εύθραυστος. Οι πρώην δυνάμεις που έδιναν τον τόνο στην Ευρώπη, απειλούνται να χάσουν τον βηματισμό τους. Νέες συμμαχίες σχηματίζονται, η Γαλλία αναζητεί άλλους εταίρους. Η συνάντηση κορυφής του Τσίπρα δίνει μια πρώτη γεύση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...