Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σταθάκης: Η ελληνική οικονομία σταδιακά γυρίζει σελίδα

Σταθάκης: Η ελληνική οικονομία σταδιακά γυρίζει σελίδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Σταθάκης, Μνημόνιο,

Τη σιγουριά του πως όλες οι εκκρεμότητες της διαπραγμάτευσης θα κλείσουν ως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα ολοκληρωθεί και η δεύτερη αξιολόγηση υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης.

Πιο συγκεκριμένα εξήγησε ότι τα 15 προαπαιτούμενα από την πρώτη αξιολόγηση από τα οποία με επίμαχο θέμα είναι μόνο η διοίκηση του υπερταμείου και ένα δύο θέματα αυτά όχι τόσο σημαντικά που δίνουν τη δόση των 2,8.

Η δεύτερη αξιολόγηση περιλαμβάνει θέματα θεσμικά και όχι οικονομικά κυριότερης σημασίας εξ αυτών το θέμα των εργασιακών σχέσεων. Είναι διαχειρίσιμες και οι δύο ενότητες υποστήριξε ο υπουργός τονίζοντας ότι δεν βλέπει κάποιο σημείο εμπλοκής.

Διαβεβαίωσε μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ότι θα κλείσουν όλα τα θέματα και τα 15 προαπαιτούμενα από την πρώτη αξιολόγηση ως το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ χρονικό όριο για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης έθεσε το τέλος Οκτωβρίου.

Το ότι μεταφέρεται μια ΔΕΚΟ στο ταμείο δεν σημαίνει ότι αλλάζει η πολιτική. Εξήγησε ότι πρόκειται για το γαλλικό μοντέλο όπου μεταφέρονται μεν οι ΔΕΚΟ για να υπάρχει καλύτερη διαχείριση σε ένα ταμείο για θέματα στρατηγικής με στόχο να ανέβει η αξία της μετοχής, ωστόσο την πολιτική ασκεί ο υπουργός.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εξαμήνου έχουμε ύφεση το πρώτο τρίμηνο, το δεύτερο τρίμηνο θετικό πρόσημο θεωρούμε δεδομένο ότι το τρίτο τρίμηνο θα συνεχίσει η θετική πορεία της οικονομίας, κρίσιμο τρίμηνο το τελευταίο του 2016 όπου αν κλείσει θετικά τότε τρία τρίμηνα με θετικό πρόσημο σημαίνουν μεταστροφή της οικονομίας.

Σε συνδυασμό με τη σταθερή αύξηση της απασχόλησης κατά 230.000 και άλλους δείκτες θεμελιώνουν τον ισχυρισμό της κυβέρνησης για «αλλαγή σελίδας». Είμαστε στο σημείο καμπής σε οριακή βάση θα έχουμε σε ετήσια βάση +2,7.

Ερωτώμενος για τις τηλεοπτικές άδειες τόνισε ότι κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το δικαίωμα στην κυβέρνηση να βάλει κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο τη στιγμή μάλιστα που οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσα χρόνια ήταν στην διακυβέρνηση της χώρας, δεν το έκαναν. Ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες πρόκειται για αδιαμφισβήτητη επιτυχία της κυβέρνησης. «Δεσμευτήκαμε και το κάναμε. Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη δημοκρατική διαδικασία» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

23 Απριλίου 2010: Ο Παπανδρέου υπέταξε την Ελλάδα στο μνημόνιο με διάγγελμα από το Καστελλόριζο

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Πολάκης κατά Σταθάκη: «Ο Γιώργος είναι πονηρός»

Ο Σταθάκης, που τον «μαύρισε» ο δημοκρατικός λαός, έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί τον κόσμο που προέρχεται από το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ ως «λαϊκιστές»

Πολάκης σε Σταθάκη: Ο λαός απέρριψε με πάταγο τη ΜΗΔΕΝΙΚΗ (σας) ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και την ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...