Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Το 90% των ασφαλισμένων θα δει μείωση εισφορών

Κατρούγκαλος: Το 90% των ασφαλισμένων θα δει μείωση εισφορών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Η κυβέρνηση έχει στόχο να απομονώσει και όχι να πείσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», σημείωσε αναφορικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση και τα εργασιακά ο αρμόδιος υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Ευελπιστούμε ότι το Ταμείο δεν θα επιμείνει στις θέσεις του, μετά και το πόρισμα της επιτροπής σοφών» πρόσθεσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΣΚΑΙ, αποκλείοντας το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου το ασφαλιστικό, αίτημα το οποίο προβάλλει το Ταμείο.

“Είναι απόλυτα λογικό να υπολογίζονται οι εισφορές με βάσει το εκάστοτε εισόδημα, αφού με τον ίδιο τρόπο θα υπολογίζονται και οι συντάξεις για να είναι ανταποδοτικές” πρόσθεσε ο κ. Κατρούγκαλος, διευκρινίζοντας ότι έτσι το 90% των ασφαλισμένων θα δει μείωση εισφορών.

Αναφερόμενος στις αλλαγές που ζητά το ΔΝΤ στο συνδικαλιστικό νόμο και τις ομαδικές απολύσεις ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε “ιερό” το δικαίωμα στην απεργία, ενώ πρόσθεσε ότι εκκρεμεί ακόμα ερώτημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

Σύμφωνα με τον κ.Κατρούγκαλο η πορεία εσόδων του ΙΚΑ είναι καλύτερη από πέρυσι και σταδιακά μειώνεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χωρίς ταξί Τρίτη 03/02 και Τετάρτη 04/02 η Αττική: Νέα 48ωρη απεργία του ΣΑΤΑ

ΤΑΞΙ: Νέα 48ωρη απεργία στις 20 και 21 Ιανουαρίου

Συνεχίζεται και την Πέμπτη 15/01 η απεργία των ταξί

48ωρη απεργία: Χωρίς ταξί η Αττική Τρίτη και Τετάρτη

Λαϊκές Αγορές: Αναστέλλεται η απεργία, ανοιχτές από Παρασκευή 9 Ιανουαρίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...