Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στα «κόκκινα» για τις τηλεοπτικές άδειες – Οι επόμενες κινήσεις του Μαξίμου

Στα «κόκκινα» για τις τηλεοπτικές άδειες – Οι επόμενες κινήσεις του Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μετά από ατελείωτο πόλεμο λάσπης, πιέσεις μέσω δημοσιευμάτων, δηλώσεων και σπέκουλα επί τάπητος βρίσκεται αυτή την ώρα η συνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Στο κυβερνητικό επιτελείο εμφανίζονται σίγουροι για την νομική αρτιότητα και επαρκή κατοχύρωση του νόμου του Νίκου Παππά και περιμένουν την απόφαση του ανώτατου Δικαστηρίου.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν πως σε περίπτωση που περάσει και από το Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο αποτελεί το τελευταίο αποκούμπι καναλαρχών και ΝΔ για να καταπέσει ο διαγωνισμός, τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί προ ενός νέου τεράστιου στρατηγικού αδιεξόδου.

Ήδη η άτακτη υποχώρηση του προέδρου της ΝΔ στην προχθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση και η “λευκή πετσέτα” στο θέμα της διαπλοκής μετά και το κόψιμο της εταιρίας συμφερόντων Καλογρίτσα που ζήτησε διευκόλυνση, έχει φέρει το Μαξίμου και τον Αλέξη Τσίπρα σε προνομιακή θέση, εκτιμούν στην Ηρώδου Αττικού.

“Εφόσον το ΣτΕ κρίνει συνταγματικό το νόμο, θα έχει επιβεβαιωθεί εμμέσως και από τη Δικαιοσύνη πως η αντιπολίτευση έπαιξε τα ρέστα της ταυτιζόμενη με τα μιντιακά συμφέροντα για να ακυρώσει το νόμο που έφερνε τους φίλους της στο ταμείο” σημείωνε χαρακτηριστικά στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.

Επίσπευση διαδικασιών ζητούν Μαρινάκης – Αλαφούζος

Την ίδια ώρα επί τάπητος έχουν μπει τα χρονοδιαγράμματα για το νέο τηλεοπτικό τοπίο. Ήδη το απόγευμα της Πέμπτης το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου πέρασαν οι υπερθεματιστές, Βαγγέλης Μαρινάκης και Γιάννης Αλαφούζος κατόπιν αιτήματός τους για ραντεβού με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά. Στις συναντήσεις παρών ήταν και ο Αλέξης Τσίπρας

Τις επόμενες ημέρες θα συναντηθεί με τον Θ.Κυριακού του ΑΝΤΕΝΝΑ και θα ακολουθήσει συνάντηση με τον Ιβάν Σαββίδη μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ανακήρυξης του ως υπερθεματιστή.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τις πρώτες επαφές που έγιναν με τους υπερθεματιστές προκειμένου να οριστικοποιηθούν τα χρονοδιαγράμματα, το κλίμα που υπήρχε τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από τους υπερθεματιστές, ήταν ότι όλοι θέλουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδότησης άμεσα.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες η διαδικασία ανακήρυξής του Ιβάν Σαββίδη ως υπερθεματιστή προχωρά κανονικά.

Πρωτοφανής σύγκρουση για τον “πόλεμο λάσπης” με Κοντομηνά

Εκεί αποδίδουν και τον πρωτοφανή πόλεμο λάσπης, όπως τον χαρακτηρίζουν, που έχει εξαπολύσει ο ισχυρός άνδρας του Alpha, Δημήτρης Κοντομηνάς, ο οποίος αποτελεί τον επόμενο επιλαχόντα μετά τον Ιβάν Σαββίδη.

Το μέτωπο πλέον κυβέρνησης – Κοντομηνά είναι ανοιχτό, με τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας να εκδίδει οργισμένη ανακοίνωση το βράδυ της Πέμπτης κατά του προέδρου του καναλιού της Κάτζας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «άθλια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης» από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα συμφερόντων του κ. Κοντομηνά και τονίζεται ότι ένα «οφθαλμοφανώς» τυπογραφικό σφάλμα αναγορεύεται «σε υποτιθέμενη προσπάθεια παραποίησης του πρακτικού των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας».

Η ανακοίνωση

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης παραπληροφόρησης για το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών, μεταδόθηκε από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα συμφερόντων του κ.Κοντομηνά, ότι σκοπίμως παραποιήθηκε το πρακτικό της δημοπρασίας, στο οποίο αναφέρεται το ποσό της τελευταίας προσφοράς του πρώτου επιλαχόντα (DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED), κατά τη διαδικασία κατακύρωσης της 4ης άδειας.

Πρόκειται για μια ακόμη άθλια προσπάθεια εξαπάτησης της κοινής γνώμης. Προς αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε τα εξής: Ενώ η τελευταία έγκυρη προσφορά της εταιρείας «DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED», στην ολοκλήρωση του Σταδίου 1 της 4ης φάσης, ανήλθε στο ποσό των 61.500.000 €, λόγω τυπογραφικού σφάλματος, μεταφέρθηκε σε δύο σημεία του πρακτικού το ποσό των 61.600.000 €, ενώ η ορθή αποτύπωση της προσφοράς, δηλαδή το ποσό των 61.500.000 €, προκύπτει τόσο από το ηλεκτρονικό σύστημα, όσο και από τις υπογεγραμμένες έντυπες προσφορές της εταιρείας, που τηρούνται στο αρχείο της ΓΓΕΕ και ρητά αναγράφεται στον τελικό πίνακα επιλαχόντων.

Η αναγόρευση ενός οφθαλμοφανώς τυπογραφικού σφάλματος σε υποτιθέμενη προσπάθεια παραποίησης του πρακτικού των αποτελεσμάτων της δημοπρασίας, εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο εκφοβισμού και άσκησης ψυχολογικής βίας στους δημόσιους λειτουργούς, μέλη της Επιτροπής του Διαγωνισμού, με στόχο να πληγεί το κύρος του διαγωνισμού και να επωφεληθούν αθέμιτα όσοι υποψήφιοι δεν κατόρθωσαν να ανακηρυχθούν υπερθεματιστές.

Καταδικάζουμε απερίφραστα τις απαράδεκτες αυτές πρακτικές και υπενθυμίζουμε ότι η προκήρυξη 1/2016, στον όρο 3.3.2 εδάφιο (δ), προβλέπει την κύρωση του αποκλεισμού και την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής συμμετοχής στο διαγωνισμό σε περίπτωση «απόπειρας επηρεασμού των μελών της Επιτροπής Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, ως προς τη λήψη αποφάσεων αναφορικά με τη δημοπρασία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Κασσελάκης: Ο Παππάς είπε τα αυτονόητα στη Βουλή – «Θα παραιτηθείτε για να ανασάνει η δημοκρατία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...