Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιβεβαίωση TRIBUNE: Τι απαντά ο Τόσκας για τα χημικά και τις… παλιές πρακτικές

Επιβεβαίωση TRIBUNE: Τι απαντά ο Τόσκας για τα χημικά και τις… παλιές πρακτικές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Δεν έπρεπε να γίνει ρίψη χημικών στους συνταξιούχους», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για το χθεσινό επεισόδιο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και χαρακτηρίζει υπερβολική η χρήση των χημικών, καθώς «γίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ του TRIBUNE, τονίζοντας ότι φέτος ρίχθηκαν μόνο 400 δακρυγόνα έναντι έως και 4.000 που είχαν χρησιμοποιηθεί επί προηγούμενων κυβερνήσεων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Real fm, ο Νίκος Τόσκας τόνισε πως είναι δίκαιη η οργή των συνταξιούχων.

«Ζήτησαν να δουν τον πρωθυπουργό, τους επετράπη να δουν κάποιον υπουργό, γιατί έλειπε εκείνη την ώρα ο πρωθυπουργός, δεν ήθελαν κι έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια. Σε ό,τι αφορά το δίκιο, και εγώ συνταξιούχος είμαι, μη νομίζετε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων, είμαστε στον έκτο χρόνο κρίσης και μνημονίων. Καταλαβαίνετε, η οργή αυτών των ανθρώπων είναι δίκαιη εν πολλοίς, περισσεύει σε πολλές περιπτώσεις και υπερβαίνονται τα όρια από οποιαδήποτε πλευρά».

Από το ενδιαφέρον του κ. Τόσκα δεν διέφυγε και η δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη, ότι όποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη, υποβάλλει και την παραίτησή του. Για το θέμα που έθιξε ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε:

«Θα ήθελα να ρωτήσω τους υπουργούς των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, πόσα δακρυγόνα έπεφταν την εποχή τη δική τους, γιατί έχω μαζί μου τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία μιλάνε για γύρω στα 400 φέτος και γύρω στις 4.000 την εποχή τη δική τους».

Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα, «ούτε ένα δακρυγόνο δεν είναι καλό, γι’ αυτό και πήραμε την απόφαση να μη γίνει άλλη φορά χρήση δακρυγόνων απέναντι σε εργαζόμενους ή συνταξιούχους, με ό,τι κινδύνους αυτό περικλείει».

«Και από το χθεσινό λάθος βγήκαν διδάγματα και πήραμε αποφάσεις. Θα το τηρήσουμε. Από αυτήν τη στιγμή ισχύει αυτό που είπαμε» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Εν τω μεταξύ μετά τις χθεσινές εξελίξεις, έχει ήδη ξεκινήσει προκαταρκτική εξέταση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αστυνομικός που φέρεται ότι ήταν αυτός που τους ψέκασε κι έχει κληθεί για εξηγήσεις από την ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζει πως φοβήθηκε ότι οι συνταξιούχοι που ταρακουνούσαν την αστυνομική κλούβα θα την αναποδογύριζαν και το βαρύ όχημα θα χτυπούσε τους συναδέλφους του που ήταν στο πίσω μέρος του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 29/2

Έγραψαν τα ονόματα των 57 νεκρών του μακελειού στα Τέμπη μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη

Χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Αθήνας – «Δεν θα ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών»

Χωρίς ταξί η Αθήνα στις 27 και 28 Φεβρουαρίου – ΣΑΤΑ: «Αιτία πολέμου η αδιαφορία της κυβέρνησης»

Το μήνυμα των αγροτών από την πλατεία Συντάγματος: «Ο αγώνας θα συνεχιστεί»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...