Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σβίγκου: Θλιβερή, αν και αναμενόμενη, η στάση του κ. Μητσοτάκη στη διαπραγμάτευση

Σβίγκου: Θλιβερή, αν και αναμενόμενη, η στάση του κ. Μητσοτάκη στη διαπραγμάτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η στήριξη της χώρας στην Ευρώπη για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι πολύπλευρη, σημειώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Χωνί», η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, ενώ παράλληλα ασκεί κριτική στη ΝΔ, και χαρακτηρίζει τη στάση του κ. Μητσοτάκη στη διαπραγμάτευση “θλιβερή, αν και αναμενόμενη”.

«Για άλλη μια φορά, η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και το ΠΑΣΟΚ, δείχνουν με ποιον πραγματικά συντάσσονται», αναφέρει η κ. Σβίγκου.

Ερωτώμενη για το πώς σχολιάζει την κριτική της ΝΔ, που χαρακτηρίζει «ψίχουλα τις παροχές στους συνταξιούχους», απάντησε: «Δεν θα ήθελα να σχολιάσω τα περί “ψίχουλων”, διότι είναι αρκετά προκλητικά και μιλάνε από μόνα τους. Αυτοί που περιέκοψαν 11 φορές τις συντάξεις, αυτοί που κατήργησαν τον 13ο και 14ο μισθό, έρχονται τώρα να απαξιώσουν μια ενέργεια την οποία, αν ενδιαφέρονταν πράγματι για τους πιο αδύναμους, θα έπρεπε να τη χαιρετίσουν. Γνωρίζουμε ότι μερικοί δεν αντιμετώπισαν ποτέ το παραμικρό οικονομικό πρόβλημα στη ζωή τους, αλλά δεν χρειάζεται και να προσβάλλουν ανθρώπους για τους οποίους και η παραμικρή οικονομική βοήθεια έχει σημασία. Αλλά μάλλον το θράσος τους δεν έχει όρια. Ποιο θα είναι το επόμενο βήμα τους; Να μας καταγγείλουν στους θεσμούς; Μήπως να προτείνουν να δώσουμε αυτά τα χρήματα σε αναξιοπαθούντες καναλάρχες;».

Συνεχίζοντας η κ. Σβίγκου αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο εκλογών. «Τις εκλογές τις ονειρεύονται και τις επιζητούν εκείνοι που θέλουν με κάθε τρόπο και κάθε κόστος να επιστρέψουν στην εξουσία για να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο. Η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα άλλο από το να υλοποιεί το πρόγραμμά της που στον πυρήνα του βρίσκεται η προστασία των ασθενέστερων» αναφέρει και προσθέτει:

«Ο κ. Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της προεδρίας της ΝΔ, ζητά εκλογές. Είναι το αντίστοιχο του κ. Λεβέντη ο οποίος, σχεδόν κάθε μέρα, ζητά οικουμενική. Φαίνεται ότι δεν γίνεται πειστικός ούτε καν στο εσωτερικό του κόμματός του, και γι’ αυτό τον λόγο εμφανίστηκε μέχρι και ο κ. Σαμαράς, για να “βοηθήσει” λίγο. Ο κόσμος, βέβαια, δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου, δεν έχει ξεχάσει ούτε το έργο τους, ούτε τους φίλους τους, ούτε τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Δεν χρειάζεται να θυμόμαστε, βέβαια, το παρελθόν, γιατί το βλέπουμε καθημερινά. Το είδαμε με την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, όπου ο κ. Μητσοτάκης υπερασπίστηκε τους καναλάρχες. Το είδαμε με τις εξαγγελίες του για περικοπές δαπανών, δηλαδή για την περαιτέρω καταστροφή του κοινωνικού κράτους, τη μείωση μισθών και συντάξεων. Το βλέπουμε με τις δηλώσεις στελεχών της ΝΔ υπέρ των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Το βλέπουμε και τώρα, στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

«Καρφιά» Βερβεσού για το Μάτι: «Αίφνης, κάποιοι ανακάλυψαν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών στη Δικαιοσύνη»

Κασσελάκης: «Ο κόσμος έχει κουραστεί με την αλαζονείες του 41%»

Μητσοτάκης: Έχουμε πολλούς δικαστές και μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...