ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρεία συσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας – Τι θα συζητηθεί

Ευρεία συσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας – Τι θα συζητηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συγκρότηση νέας εθνικής νησιωτικής πολιτικής θα είναι το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Ναυτιλίας.

Στόχος η διαμόρφωση μιας κοινής ολοκληρωμένης πρότασης και από τις άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου, η οποία και θα υποβληθεί στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ κατά τη διάρκεια της προεδρίας της Μάλτας.

Η σύσκεψη, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του αρμόδιου υπουργού Παναγιώτη Κουρουμπλή και του υφυπουργού Ναυτιλίας Νεκτάριου Σαντορινιού μια ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Νίσυρο, είναι η πρώτη μεγάλη σύσκεψη για θέματα εδαφικής συνοχής και ανάπτυξης των νησιωτικών περιοχών.

Στη σύσκεψη, που θα αρχίσει στις 12:00 το μεσημέρι, θα πάρουν μέρος οι περιφερειάρχες Βορείου και Νοτίου Αιγαίου, Χριστίνα Καλογήρου και Γιώργος Χατζημάρκος, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης, καθώς και οι περιφερειάρχες Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος, και Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης.

Εκτός των περιφερειαρχών από τις τέσσερις αμιγώς νησιωτικές περιφέρειες, στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί ακόμα οι αντιπεριφερειάρχες Αττικής-Νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος, Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος, Μαγνησίας, Δωροθέα, Κολυνδρίνη, ο πρόεδρος ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου και δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος ΠΕΔ Ιονίων νήσων και Δήμαρχος Κεφαλονιάς Αλέξανδρος Παρίσης, και ο πρόεδρος ΠΕΔ Κρήτης & δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Kitesurf, θέαμα και summer vibes στη Μύκονο

Με «pink cocaine» πιάστηκε 35χρονος στη Μύκονο – Κατασχέθηκαν 82 φιξάκια

Μύκονος: Τραγωδία με 37χρονη Ιταλίδα – Σκοτώθηκε σε τροχαίο λίγο πριν τον γάμο της

Χίος: 51χρονος έσφαξε τον 31χρονο ανιψιό του

ΑΠΕΙΛΗ! Οι λαγοκέφαλοι «κατακτούν» τις ελληνικές θάλασσες – Επιτίθενται λουόμενους, μετατρέπουν τις θάλασσες σε υγρές ερήμους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...