Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιατί ο Φερχόφστατ έστειλε επιστολή στον Τσίπρα – Τι του ζητάει

Γιατί ο Φερχόφστατ έστειλε επιστολή στον Τσίπρα – Τι του ζητάει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος της πολιτικής ομάδας των Φιλελεύθερων στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Γκι Φερχόφστατ με ανακοίνωσή του τη Δευτέρα έκανε γνωστό ότι έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την τύχη των οκτώ Τούρκων αξιωματικών οι οποίοι έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα μετά την εκδήλωση της απόπειρας πραξικοπήματος του περασμένου Ιουλίου στην Τουρκία.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών εξετάζεται αύριο Τρίτη στον Άρειο Πάγο.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με την εν λόγω επιστολή ο κ. Φερχόφσταντ υπενθυμίζει τη θεμελιώδη σημασία που έχει ο σεβασμός των βασικών αρχών της ΕΕ οι οποίες υποχρεώνουν, όπως σημειώνεται, τα κράτη-μέλη της να μην εκδίδουν ανθρώπους, ανεξαρτήτως της ενοχής τους, σε χώρες όπου θα βρεθούν εκτεθειμένοι σε κινδύνους βασανισμών ή άλλων απάνθρωπων μεταχειρίσεων.

Ολόκληρη η επιστολή

Αγαπητέ Αλέξη,

Οι αρχές τις χώρας σας θα αποφασίσουν σύντομα για το ζήτημα της έκδοσης στην Τουρκία, των οκτώ αξιωματικών που ζητούν άσυλο στην Ελλάδα, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, της 15ης Ιουλίου.

Αντιλαμβάνομαι την πολιτική περιπλοκότητα και ευαισθησία της υπόθεσης, και δεν είμαι σε καμία θέση να γνωρίζω αν οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί είναι ένοχοι ή όχι, για συμμετοχή στην εν λόγω απόπειρα πραξικοπήματος.

Ωστόσο θα ήθελα να τονίσω την ζωτική σημασία των θεμελιωδών αρχών που διέπουν την κοινή νομική τάξη της Ένωσης, και οι οποίες υποχρεώνουν όλα τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην εκδίδει κανέναν, ανεξαρτήτως της ενοχής του ή όχι, σε ένα κράτος που κινδυνεύει να υποστεί βασανιστήρια ή άλλης μορφής υποτιμητική και απάνθρωπη μεταχείριση (άρθρο 19. Της Χάρτας των θεμελιωδών δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης).

Δυστυχώς, τους τελευταίους πέντε μήνες μετά το πραξικόπημα, ακολούθησαν στην Τουρκία οι συλλήψεις δεκάδων χιλιάδων πολιτών. Ο τρόπος που οι «μετα-πραξικοπηματικοί» νόμοι έκτακτου χαρακτήρα ακολουθούνται, εγείρει σοβαρές ανησυχίες για τον σεβασμό των απαράβατων δικαιωμάτων που εγγυάται το τουρκικό Σύνταγμα, μεταξύ των οποίων, το δικαίωμα στη ζωή, την αξιοπρέπεια της σωματικής και πνευματικής ύπαρξη, το τεκμήριο της αθωότητας και το δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη.

Οι ανησυχίες για παραβίαση αυτών των δικαιωμάτων από τις τουρκικές αρχές, έχουν διατυπωθεί τόσο από τον Ευρωπαίο επίτροπο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα όσο και από την Κομισιόν, στην τελευταία της αναφορά, τον Οκτώβριο του 2016.

Για αυτούς τους λόγους, ελπίζω πως μοιράζεστε την άποψη μου για την ανάγκη να διατηρήσουμε και να σεβαστούμε απολύτως τις Ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, για τις οποίες η Ελλάδα βοήθησε να διαμορφωθούν κατά την ευρωπαϊκή ιστορία, και τις οποίες συμφώνησε και δεσμεύθηκε να σέβεται, με τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το συμβούλιο της Ευρώπης.

Ειλικρινά ελπίζω οι ελληνικές αρχές να καθοδηγηθούν από αυτές τις αξίες, στην απόφασή τους για την τύχη των οχτώ Τούρκων αξιωματικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...