Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραγδαίες εξελίξεις για το Κυπριακό, εκτάκτως στην Αθήνα ο Αναστασιάδης

Ραγδαίες εξελίξεις για το Κυπριακό, εκτάκτως στην Αθήνα ο Αναστασιάδης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην Αθήνα έρχεται το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με φόντο ραγδαίες εξελίξεις που σημειώνονται παρασκηνιακά για  την επανάληψη των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Έχει διαμορφωθεί ένα προσχέδιο κοινού ανακοινωθέντος που βασίζεται στην πρόταση του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη της 18ης Δεκεμβρίου και – κατόπιν παρεμβάσεων της αμερικανικής πλευράς – είναι πιθανόν να αποτελέσει τη βάση διαπραγμάτευσης για την επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό.

«Είναι μια πολύ ευαίσθητη στιγμή στις προσπάθειες που καταβάλλονται και πρέπει να υπάρξει σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης και πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για την τελική διαμόρφωση ενός ουσιαστικού ανακοινωθέντος και απαιτούνται λεπτοί χειρισμοί, «καθώς και μία λέξη μπορεί να κάνει τη διαφορά».

Ο Χ. Στυλιανίδης ανακοίνωσε ότι ο κ. Αναστασιάδης θα έχει την Παρασκευή διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η απάντηση του Ισραήλ στον Ερντογάν: Αυτός που κατέχει παράνομα τη βόρεια Κύπρο δεν μπορεί να μιλάει

Ισραηλινός ΥΠΕΞ: «Ο Ερντογάν, με ρεκόρ καταστολής, τολμά να κηρύττει ηθική»

Συρία: Η Τουρκία μετέτρεψε ιστορική κατοικία στην Αφρίν της Β/Δ Συρίας σε ιερό του Ατατούρκ

Άγριο σφυροκόπημα Καραμανλή και Σαμαρά κατά Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κύπρο – Η Κυπριακή Δημοκρατία γέφυρα στην περιοχή – Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της ΕΕ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...