Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O ΔΟΛ ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας: Ο Τσίπρας έδωσε το σύνθημα

O ΔΟΛ ανοίγει το Κουτί της Πανδώρας: Ο Τσίπρας έδωσε το σύνθημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον αστερισμό της διαπλοκής κινείται το πολιτικό σύστημα με αφορμή τη μετακόμιση του Βασίλη Μουλόπουλου στο τιμόνι του ΔΟΛ, με την κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα να δίνει το σύνθημα για ολική αντεπίθεση από το βήμα της Βουλής.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί ιδιαίτερος εκνευρισμός για το αφήγημα περί νεοδιαπλοκής που επιχειρεί για δεύτερη φορά να στήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εδραζόμενος, όπως διεμήνυσε ανοιχτά και ο πρωθυπουργός, σε “φυτευτά” πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, τα οποία εν συνεχεία αποτελούν πρωτόλειο των ανακοινώσεων της Νέας Δημοκρατίας – και εν συνεχεία του Ποταμιού.

“Η πρακτική είναι γνωστή χρόνια τώρα” σημειώνει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και δύο χρόνια η κυβέρνηση κατέχει το Νόμπελ… “ξυλοδαρμού” από το σύνολο σχεδόν των Μέσων Ενημέρωσης, κάτι το οποίο έχει επιδεινωθεί μετά

Το βασικό μήνυμα που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου είναι ένα: “Δεκτή και η κακοπροαίρετη κριτική, αλλά η λάσπη έχει τα όριά της” τονίζουν, προαναγγέλλοντας πως από εδώ και στο εξής τίποτα δεν θα μένει αναπάντητο. Αυτή είναι εξάλλου και η εντολή που φέρεται να έχει δώσει ο πρωθυπουργός στο όλο το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης, αποφασίζοντας να σηκώσει μία και καλή το γάντι που πετούν εκδότες και αντιπολίτευση σε μία ακόμη “κοινοπραξία”.

Η χρονική συγκυρία της σφοδρής επίθεσης στην κυβέρνηση με το επιχείρημα των… αντιδημοκρατικών φρονημάτων της και της προσπάθειας ελέγχου του Τύπου δεν είναι τυχαία, όπως τονίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού.

“Έρχεται σε συνέχεια του ανυπόστατου αφηγήματος περί κομματικού κράτους και “αθρόων διορισμών” προκειμένου να στηθεί ένα προεκλογικό αφήγημα από τη ΝΔ για να δικαιολογήσει το νέο στρατηγικό της αδιέξοδο” σημειώνουν χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως στο τιμόνι του πολέμου λάσπης βρίσκονται δύο εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία ούτως ή άλλως το τελευταίο διάστημα, ειδικά τον τελευταίο μήνα, το Μαξίμου δεν έχουν κρύψει το μέτωπο που έχει ανοίξει.

Παράλληλα ωστόσο, παραπέμπουν στις απαντήσεις που έδωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας τόσο για το Πρώτο Θέμα όσο και για το ΔΟΛ.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στο ΔΟΛ τόνισε πως «θα είναι αρνητική εξέλιξη αν κλείσουν τα Νέα και το Βήμα, όπως και το Έθνος και ο Ελεύθερος Τύπος και παλαιότερα η Ελευθεροτυπία για την οποία δεν άνοιξε μύτη»

«Επί ενάμιση χρόνο ένα ιστορικό κι έγκυρο συγκρότημα έχει καταντήσει να είναι στα όρια του κίτρινου τύπου και με έχει στοχοποιήσει συστηματικά στην πρώτη σελίδα» τόνισε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Συγκρότημα της Μιχαλακοπούλου, συμπληρώνοντας ότι «αν βρεθούν επενδυτές που θέλουν να στηρίξουν, να συμβάλουμε στο πλαίσιο του νόμου, οι τράπεζες όμως δάνεια με αέρα δεν θα δώσουν όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση».

Αναφορικά με την εμπλοκή του Βασίλη Μουλόπουλου στις προσπάθειες διάσωσης του ΔΟΛ, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «επειδή ένας πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε να συμμετάσχει στην προσπάθεια των εργαζομένων για διάσωση θέλουμε τάχα να κάνουμε καινούρια διαπλοκή», στηλιτεύοντας τα… όψιμα αντανακλαστικά της Νέας Δημοκρατίας και των Μέσων και κομμάτων που συνασπίζονται γύρω της.

«Όταν δικά σας στελέχη μεταπηδούν από την πολιτική στα ΜΜΕ είναι ελεύθερη αγορά, με μας είναι Βόρεια Κορέα», ανέφερε χαρακτηριστικά, παραθέτοντας τα παραδείγματα του Γιάννη Μιχελάκη, που από διευθυντής εφημερίδας έγινε υπουργός επί Σαμαρά και πρόσφατα πάλι διευθυντής στον ΑΝΤ1, του Παντελή Καψή που από το τιμόνι του ΔΟΛ βρέθηκε υποψήφιος με την Ελιά, υπουργός Τύπου επί Παπαδήμου και εν συνεχεία τώρα σχολιαστής στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΙ, της Μαρίας Σπυράκη, του Ανδρέα Ψυχάρη που ήταν βουλευτής της ΝΔ και πολλών άλλων.

«Δεν θα με κατευθύνει καμία πολιτική μανία. Δεν υπάρχει πρωθυπουργός που να δέχθηκε τέτοιο πολιτικό μπούλινγκ. Θα είναι αρνητική εξέλιξη αν κλείσουν. Αν βρεθούν επενδυτές που θέλουν να βοηθήσουν να συμβάλλουμε, αλλά μέχρι στιγμής επενδυτές δεν υπάρχουν. Όμως όσο υπάρχει αυτή η κυβέρνηση οι τράπεζες δεν θα δώσουν δάνεια με αέρα», είπε ο πρωθυπουργός και δήλωσε ότι για να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας «έχουμε διάθεση να βοηθήσουμε. Αυτό δεν θα γίνει κάτω από το τραπέζι, δεν θα γίνει με συναλλαγή όπως στο παρελθόν. Και γι’ αυτό δεν θα γίνει φωτογραφικά μόνο για ένα συγκρότημα. Και δεν θα γίνει χωρίς την συναίνεση της μεγάλης πλειοψηφίας των κομμάτων» κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...