Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Για… τουρισμό πήγε ο Βούτσης στο Ισραήλ; Ούτε ένα ελληνικό θέμα δεν έβαλε!

Για… τουρισμό πήγε ο Βούτσης στο Ισραήλ; Ούτε ένα ελληνικό θέμα δεν έβαλε!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κοινοβουλευτική μορφή παίρνει η τριμερής ΕλλάδοςΚύπρουΙσραήλ, καθώς αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στα Ιεροσόλυμα η πρώτη τριμερής συνάντηση των προέδρων των Κοινοβουλίων των τριών χωρών.

Ο πρόεδρος της Κνέσετ Γιούλι Γιοέλ Εντελστάιν, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου Δημήτρης Συλλούρης συνυπέγραψαν την Πέμπτη στα Ιεροσόλυμα Κοινή Διακήρυξη Συνεργασίας των τριών κοινοβουλίων σε διάφορους τομείς.

Η διακήρυξη υπεγράφη στη διάρκεια της πρώτης Τριμερούς Συνάντησης των Προέδρων των Κοινοβουλίων των τριών χωρών που πραγματοποιήθηκε στην Κνέσετ, κατ’ αναλογίαν των τριμερών συναντήσεων που έχουν θεσπιστεί και πραγματοποιηθεί στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο ανάμεσα στις τρεις χώρες.

Στο πλαίσιο της Διακήρυξης Συνεργασίας θα συσταθούν κοινές Επιτροπές μεταξύ των τριών Κοινοβουλίων οι οποίες θα ασχοληθούν με τα επίκαιρα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών της Τριμερούς Συνάντησης.

Τα θέματα αυτά ήταν: η περιφερειακή συνεργασία στα ζητήματα πρόσβασης στις πηγές νερού και η επεξεργασία των υδάτινων πόρων -θέμα που απασχολεί ιδιαίτερα το Ισραήλ-, το θέμα της διασποράς και η σχέση των ομογενειών των τριών χωρών με έμφαση στους νέους, η συνεργασία των χωρών στην εκπαίδευση, την επιστήμη και την καινοτομία, η από κοινού ενίσχυση των προσπαθειών αντιμετώπισης του αντισημιτισμού και ευρύτερα των εγκλημάτων μίσους, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, καθώς και η στενή συνεργασία στον τομέα της επιχειρηματικότητας των νέων.

Πραγματικά όλα τα θέματα είναι άκρως σημαντικά αλλά όλα “ισραηλινής ατζέντας”. Ο Νίκος Βούτσης, από την ελληνική πλευρά, κάποιο θέμα καθαρά ελληνικής ατζέντας δεν είχε να προτείνει; Το Ισραήλ έβαλε το νερό και τον αντισημιτισμό. Εμείς γιατί δεν βάλαμε κάποιο δικό μας θέμα; Έχει άγνοια ο Νίκος Βούτσης για τα εθνικά μας θέματα;

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Στα κρατητήρια ο Κ. Φλώρος: Δίωξη για κακούργημα για την επίθεση στον Β. Γραμμένο στη Βουλή

Γραμμένος: Ρινικό κάταγμα και ρήξη καρπού μετά την επίθεση Φλώρου στη Βουλή

Ο βουλευτής Φλώρος γρονθοκόπησε τον βουλευτή Γραμμένο

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...