Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελένη Θεοχάρους στην Ευρωβουλή: Οι Αλβανοί εποικίζουν τη Βόρεια Ήπειρο με Κοσοβάρους

Ελένη Θεοχάρους στην Ευρωβουλή: Οι Αλβανοί εποικίζουν τη Βόρεια Ήπειρο με Κοσοβάρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Κύπρια ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, με παρέμβασή τη στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως σκιώδης εισηγήτρια της έκθεσης για την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας, υποστήριξε ότι η εκεί Ελληνική Εθνική Μειονότητα βρίσκεται υπό διωγμό και ότι γίνονται διάφορες διοικητικές αλλαγές και μετακινήσεις πληθυσμών, όπως Κοσσοβάρων και άλλων μουσουλμάνων, προκειμένου να αλλάξει η δημογραφική ταυτότητα περιοχών, σε βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας.

Η Ελένη Θεοχάρους θεωρεί σημαντικό τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, όπως προκύπτουν και από τις διεθνείς συνθήκες αλλά και όλων των άλλων θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Αλβανίας, αντί να καταπιέζονται βάναυσα.

Υποστήριξε επίσης πως δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας, εάν η χώρα αυτή δεν προβεί σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς αντιμετώπιση της διαφθοράς, της εγκληματικότητας, της διασύνδεσης της διοίκησης με την εγκληματικότητα και της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης.

Η Κύπρια Ευρωβουλευτής έχει καταθέσει σχετικές με το θέμα τροπολογίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Η κ. Θεοχάρους επισημαίνει ότι η έκθεση για την Αλβανία είναι ελλιπής, εκφράζει μόνο ευσεβείς πόθους και οδηγεί στα ίδια σφάλματα που έγιναν όσον αφορά την Τουρκία. Δήλωσε ότι θα παλέψει ως το τέλος για την βελτίωσή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Αποκαλύπτονται τα ψέματα της προπαγάνδας Μητσοτάκη – Δεύτερη φτωχότερη στην ΕΕ η Ελλάδα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Ο Νίκος Δένδιας παρουσία του Λουίτζι Ντι Μάιο έστειλε μήνυμα στην Άγκυρα για το πώς λύνουν τις διαφορές τους οι πολιτισμένες χώρες

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

ΣΥΡΙΖΑ: Οι προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν κατά της Κύπρου υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...