ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ελένη Θεοχάρους στην Ευρωβουλή: Οι Αλβανοί εποικίζουν τη Βόρεια Ήπειρο με Κοσοβάρους

Ελένη Θεοχάρους στην Ευρωβουλή: Οι Αλβανοί εποικίζουν τη Βόρεια Ήπειρο με Κοσοβάρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Κύπρια ευρωβουλευτής και Πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, με παρέμβασή τη στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ως σκιώδης εισηγήτρια της έκθεσης για την ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας, υποστήριξε ότι η εκεί Ελληνική Εθνική Μειονότητα βρίσκεται υπό διωγμό και ότι γίνονται διάφορες διοικητικές αλλαγές και μετακινήσεις πληθυσμών, όπως Κοσσοβάρων και άλλων μουσουλμάνων, προκειμένου να αλλάξει η δημογραφική ταυτότητα περιοχών, σε βάρος των Ελλήνων της Αλβανίας.

Η Ελένη Θεοχάρους θεωρεί σημαντικό τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας, όπως προκύπτουν και από τις διεθνείς συνθήκες αλλά και όλων των άλλων θρησκευτικών, εκπαιδευτικών και περιουσιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων της Αλβανίας, αντί να καταπιέζονται βάναυσα.

Υποστήριξε επίσης πως δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει η ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας, εάν η χώρα αυτή δεν προβεί σε σημαντικές μεταρρυθμίσεις προς αντιμετώπιση της διαφθοράς, της εγκληματικότητας, της διασύνδεσης της διοίκησης με την εγκληματικότητα και της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης.

Η Κύπρια Ευρωβουλευτής έχει καταθέσει σχετικές με το θέμα τροπολογίες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της ελληνικής μειονότητας.

Η κ. Θεοχάρους επισημαίνει ότι η έκθεση για την Αλβανία είναι ελλιπής, εκφράζει μόνο ευσεβείς πόθους και οδηγεί στα ίδια σφάλματα που έγιναν όσον αφορά την Τουρκία. Δήλωσε ότι θα παλέψει ως το τέλος για την βελτίωσή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Θανάσης Αυγερινός γραφείο Τύπου της Καρυστιανού

Συναγερμός στις ένοπλες δυνάμεις για το ουκρανικό θαλάσσιο drone στη Λευκάδα – Το παρασκήνιο και οι διπλωματικές προεκτάσεις

Ευρωβουλευτές ΠΑΣΟΚ: Ζητάμε κυρώσεις στην Τουρκία αν ψηφιστεί νομοσχέδιο που καταπατά τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Κομισιόν σε Φαραντούρη: «Φρένο» στην τελωνειακή ένωση ΕΕ-Τουρκίας χωρίς καλή γειτονία

Οι τουρκικές φυλλάδες «πανηγυρίζουν» για τη σχεδιαζόμενη αρπαγή ελληνικών θαλασσών από την πειρατική Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...