Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Βόμβα” Τζανακόπουλου για πόθεν έσχες Μητσοτάκη και παραίτηση Άδωνι

“Βόμβα” Τζανακόπουλου για πόθεν έσχες Μητσοτάκη και παραίτηση Άδωνι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του αντιπροέδρου του κόμματός του, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη «συκοφαντία» σχετικά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αλλά και συγκεκριμένες απαντήσεις για το πόθεν έσχες του ίδιου του κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του αναμένει η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, ότι επρόκειτο για «έωλο αντιπερισπασμό» που επιχείρησαν να «στήσουν» η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης «προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι» και σημείωσε ότι «η ευθύνη γι’ αυτή τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της ΝΔ».

Παράλληλα, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Μητσοτάκη σχετικά με το πόθεν έσχες του, σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τζανακόπουλου

Η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης, προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι, προσπάθησαν δια του κυρίου Γεωργιάδη να στήσουν έναν έωλο αντιπερισπασμό.

Ο αντιπερισπασμός τους, όμως, αποδείχτηκε στην πραγματικότητα πολύ φτωχός. Μετά και την επιβεβαίωση των συναντήσεων του Πρωθυπουργού στο γαλλικό Τύπο, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ εμφανίζεται ως αυτό που πάντα ήταν. Ως ένας κοινός συκοφάντης.

Η ευθύνη όμως για τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. Αναμένουμε επομένως ως ελάχιστη ένδειξη ευθιξίας να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του Αντιπροέδρου του.

Αλλά τώρα ήρθε και η ώρα για τον κύριο Μητσοτάκη να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα:

Θα δώσει στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες της συζύγου του;

Θα μάθουμε πόσο κόστισε το ακίνητο που αγοράστηκε στο Παρίσι;

Και κυρίως, θα μας πει από πού προήλθαν τα χρήματα για την αγορά; Θα μας ενημερώσει αν αληθεύει ότι η σύζυγός του είχε κοινή εταιρία με τον κύριο Παπασταύρου;

Θα περιμένουμε τις ξεκάθαρες απαντήσεις του.

Αποκαλύψεις από τη γαλλική Figaro για L’Οreal και Rotschild

Της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου είχε προηγηθεί δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro, το οποίο επιβεβαίωνε – προς διάψευση της ΝΔ και των κ.κ. Κικίλια και Γεωργιάδη τις πρόσφατες συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, με τον πρόεδρο της L’ Oreal Ζαν-Πολ Αγκόν και εκπροσώπους της Rotschild.

Οι επίμαχη επιβεβαίωση των όσων είχαν διαρρεύσει κυβερνητικές πηγές το Σάββατο αφήνουν έκθετη τη ΝΔ και τον Αντιπρόεδρό της, Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι με αλλεπάλληλες δηλώσεις τους άφηναν να εννοηθεί πως οι κυβερνητικοί ισχυρισμοί είναι ψευδείς.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε πως «δεν υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να τα πίστεψε».

Το δημοσίευμα της Figaro έχει ως εξής:

«Η L’ Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα», το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει την ελπίδα για μια ανάσα. Σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα επίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο. Η φύση της επένδυσης της L’ Oreal είναι εκείνη που ιντριγκάρει.

Πράγματι, πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό. O Jean-Paul Agon, Πρόεδρος της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών επιβεβαιώνει τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό – ο οποίος επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Rotschild, όπως επιβεβαιώνει και η επενδυτική τράπεζα – αλλά επισημαίνει ότι πρόκειται για «ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο για όσα συζητήθηκαν». Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο.

Το πιο πιθανό, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L’ Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη.

Εξέταση του πόθεν έσχες του Μητσοτάκη ζητά επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ

Την εξέταση του πόθεν έσχες του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής ύστερα από τις χθεσινές αποκαλύψεις για περιουσιακά στοιχεία που δεν είχαν συμπεριληφθεί στο πόθεν έσχες με την επίκληση της διάστασης του Κ. Μητσοτάκη και της συζύγου του.

Κατά την προγραμματισμένη συνεδρίασή της ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Μπαλωμενάκης κατέθεσε αίτημα εξέτασης του πόθεν έσχες. Συγκεκριμένα ρώτησε αν αληθεύουν τα στοιχεία και αν είναι πλήρεις οι δηλώσει των πολιτικών προσώπων που δεν δηλώνουν τα περιουσιακά στοιχεία των συζύγων λόγω διάστασης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει γραπτό αίτημα που θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση.

Επίσης η Επιτροπή αποφάσισε να ζητήσει πρόσβαση στα αρχεία της Εξεταστικής Επιτροπής για να ταυτοποιήσει και να ελέγξει τα οικονομικά των κομμάτων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...