Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tageszeitung: Τι απέγινε το κίνημα DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη έναν χρόνο μετά

Tageszeitung: Τι απέγινε το κίνημα DiEM25 του Γιάνη Βαρουφάκη έναν χρόνο μετά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με αφορμή την επικείμενη συμπλήρωση ενός χρόνου από την ίδρυση του πανευρωπαϊκού κινήματος DiEM25 με πρωτεργάτη τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη στο Βερολίνο στις 9 Φεβρουαρίου 2016, η γερμανική εφημερίδα Tageszeitung (TAZ) δημοσιεύει εκτενές άρθρο.

«Πριν από έναν χρόνο ο Γιάνης Βαρουφάκης ίδρυσε στο θέατρο Volksbühne του Βερολίνου ένα κίνημα για τη διάσωση της Ευρώπης. Τι έχει γίνει με αυτό;» διερωτάται η εφημερίδα, επιχειρώντας να αναζητήσει απαντήσεις στην τοπική οργάνωση του κινήματος στη συνοικία Kreuzberg της γερμανικής πρωτεύουσας. Εκεί συγκεντρώνονται έναν χρόνο μετά «30 με 40 άτομα, εργάζονται σε μικρές ομάδες πάνω σε θέματα όπως το ‘Ευρωπαϊκό Σύνταγμα’ ή ‘η διαφάνεια’».

Όπως σημειώνει η TAZ, «έναν χρόνο μετά, με την Ευρώπη να έχει μετακινηθεί ακόμη πιο δεξιά και τις προειδοποιήσεις για κατάρρευση να μοιάζουν πιο επείγουσες από ποτέ, μπορεί να γίνει ένας πρώτος απολογισμός με αριθμούς για το Diem. Σε όλη την Ευρώπη υπάρχουν 70 τοπικές ομάδες όπως αυτή του Βερολίνου. Επιπλέον περίπου 40 ομάδες βρίσκονται υπό διαμόρφωση. Ενεργά ανά ομάδα είναι από 10 έως 100 άτομα, στις πόλεις είναι περισσότερα σε σχέση με την επαρχία. Αυτή τη στιγμή το DiEM αριθμεί 31.000 μέλη, το καθένα από τα οποία έχει δικαίωμα ψήφου, όμως δεν συμμετέχουν όλοι στις ομάδες».

Ένα μέλος του κινήματος στη γερμανική πρωτεύουσα εξηγεί ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διάρθρωση δομής και αρμοδιοτήτων καθώς και η διαμόρφωση πολιτικού προσανατολισμού. «Διότι οι θέσεις που θέλει να εκπροσωπεί το DiEM βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση. Και επειδή αυτή διεξάγεται με αξιώσεις αμεσοδημοκρατίας χρειάζεται χρόνο», σημειώνει η TAZ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

RND: Πολύ νωρίς για να ξεγράψουμε τον Ερντογάν

Δημοσκόπηση Pulse: Τρίτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ μια μονάδα πίσω από το ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...