Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Απολύτως εφικτή η συμφωνία μέχρι τις 20 Μαρτίου

Τσίπρας: Απολύτως εφικτή η συμφωνία μέχρι τις 20 Μαρτίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είναι απολύτως εφικτό να έχουμε συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι το Eurogroup της 20ης Μάρτη», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Τζόσεφ Μουσκάτ και τόνισε ότι η χώρα είναι σε φάση εντατικών διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς.

Όπως υπογράμμισε, απομένουν οι τεχνικές λεπτομέρειες για το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους που ξεπερνούν τις ευθύνες της Ελλάδας και αφορούν τα βήματα που καλούνται να κάνουν οι Ευρωπαίοι εταίροι.

Γι’ αυτό, εξήγησε, δεν ξέρει αν θα υπάρξει πλήρης συμφωνία.

«Εργαζόμαστε σκληρά ώστε στις 25 του Μάρτη να συσκεφθούμε στη Ρώμη οι 28 με μια έγνοια λιγότερη στο τραπέζι των συζητήσεων», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Εξάλλου, σχολίασε ότι η ΕΕ είναι το δημοκρατικό και κοινωνικό κεκτημένο των λαών της και πως χωρίς αυτό δεν μπορεί να υπάρξει, όπως δεν μπορεί να υπάρξει εγκλωβισμένη στα μαθηματικά της λιτότητας, στους δείκτες και τους αριθμούς και σε μια λογική εξαιρέσεων από το εργασιακό και κοινωνικό της κεκτημένο.

Ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι το κοινό ευρωπαϊκό μέλλον φαίνεται να απειλείται από σημαντικές προκλήσεις, αναφερόμενος στην ανεργία και τη συρρίκνωση, όπως είπε, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, στην προσπάθεια «να απαντήσουμε αποτελεσματικά αλλα και στη βάση των αρχών ευρωπαικών στην προσφυγική και τη μεταναστευτική κρίση, καθώς και στην άνοδο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού.

Ειδικότερα, ανέφερε ότι «απειλούνται κοινές μας αξίες από την άνοδο της ξενοφοβίας και του εθνικισμού», σημειώοντας ότι οι πολιτικές δυνάμεις που τις πρσεβύουν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος σε συνθήκες οικονομικής ύφεσης.

Ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία, κάνοντας αναφορά στον σεβασμό του διεθνούς δικαιού και των αρχών των καλής γειτονίας και υπογραμμίζοντας την αποφασιστικότητα της Ελλάδας να προασπίσει αταλάντευτα τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο.

Παράλληλα, εξέφρασε την αποφασιστικότητα της Ελλάδας παρά τις προκλησεις, όπως είπε, να διατηρήσει ανοιχτους τους διπλωματικούς διαύλους και τον διάλογο με τη γειτονική χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Αλέξης Τσίπρας: Δεν θα κάνω rebranding στις αξίες που πρεσβεύω και υπηρετώ (βίντεο)

ΣΥΡΙΖΑ για Μαρινάκη: «Τοξικός» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το έγκλημα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...