Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Λευκωσία δήλωσε άγνοια για τουρκικό θερμό επεισόδιο στην Κύπρο τον Ιούνιο

Η Λευκωσία δήλωσε άγνοια για τουρκικό θερμό επεισόδιο στην Κύπρο τον Ιούνιο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άρον-άρον η Λευκωσία μάζεψε τις πληροφορίες που διαδόθηκαν από ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης για ενδεχόμενο θερμό επεισόδιο στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας τον Ιούνιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της κυπριακής εφημερίδας Φιλελεύθερος.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι δεν επιβεβαιώνονται οι ισχυρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας σε ελληνικά ΜΜΕ περί ενδεχόμενου θερμού επεισοδίου που πιθανόν να προκαλέσει η Τουρκία στα χωρικά ύδατα της Κύπρου τον Ιούνιο, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις πληροφο­ρίες αυτές, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η Λευκω­σία βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ελληνική κυβέρνηση και ότι «δεν υπάρχει τέτοια πληροφόρηση, ούτε επιβεβαιώνονται τέτοιοι ισχυρισμοί».

Τα ελλαδικά Μέσα απέδωσαν τις διαρροές στο ελληνικό Υπουργείο Άμυνας το οποίο διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα.

Τα δημο­σιεύματα, όπως γράφει ο Φιλελεύθερος, έκαναν λόγο για ενδεχόμενο επεισόδιο τον Ιούνιο στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, όταν θα ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου από τη γαλλική εταιρεία Total.

«Πιστεύουμε ότι αυτοί θα κάνουν ιστορία τον Ιούνιο», έλεγαν και θύμιζαν ότι «το έχουν κάνει και στο παρελθόν, όταν η Τουρκία έστειλε το ερευνητικό πλοίο «Barbaros».

Διαβεβαί­ωναν ωστόσο, ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, σημειώνοντας μάλιστα, ότι έχει αυξηθεί η στρατιωτική παρουσία στα νησιά, από 17% σε 48%.

«Όλα τα νησιά είναι φορτωμένα», ανέφεραν τα ελληνικά Μέσα επικαλούμενα ανώτα­τες πηγές του υπουργείου Άμυνας.

Η άποψη που επικρατεί πάντως, είναι πως η Τουρκία αντιμετω­πίζει προβλήματα στη Συρία τα οποία προσπαθεί να «εξάγει» στο εξωτερικό, σημειώνει ο Φιλελεύθερος.

Η ΕΔΕΚ σε παρέμβαση της ζήτησε όπως η κυβέρνηση αντιμετωπίσει τις τουρκικές παραβιάσεις στο FIR Λευκωσίας από τουρκικά μαχητικά και τις παράνομες ΝΟΤΑΜ που έχει εκδώσει η Τουρκία με τα οποίο «δεσμεύει» το FIR Λευκωσίας για ασκήσεις στο διάστημα 6-21 Μαρτίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Ποντίκι που βρυχάται η Βόρεια Μακεδονία

Τουρκία: Ποινές «εξόντωσης» σε Ντεμιρτάς και Κούρδους πολιτικούς για την εξέγερση του 2014

Νίκος Δένδιας σε Σία Αναγνωστοπούλου: Δεν υπάρχει μεταφορά οπλισμού στην Ουκρανία

«Πράκτορες επιρροής» θα χαρακτηρίζονται στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι «ξένων συμφερόντων»

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Φωτιά Μάτι: Έτσι στοχοποίησαν την ΑΘΩΑ Ρένα Δούρου και μια προαναγγελθείσα πρωτοφανής έφεση
Η Ρένα Δούρου σεβόμενη το μέγεθος της τραγωδίας και τον πόνο των συγγενών των θυμάτων...