Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην αμερικαοεβραϊκή κοινότητα για τον Καρυπίδη

Πώς απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην αμερικαοεβραϊκή κοινότητα για τον Καρυπίδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με έντονο ύφος απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της αμερικανοεβραϊκής κοινότητας «American Jewish Committee» για την επιλογή του να κατεβάσει υποψήφιο στη Δυτική Μακεδονία τον Θεόδωρο Καρυπίδη. “Ο τρόπος της διατύπωσης της παρέμβασης του κυρίου Χάρις, παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού” αναφέρεται χατρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Δυστυχώς υπήρξε μια απαράδεκτη απόπειρα παρέμβασης στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα της χώρας και ως απαράδεκτη ενέργεια μπορεί να χαρακτηριστεί η δημόσια τοποθέτηση του εκτελεστικού διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής οργάνωσης American Jewish Committee, Ντέιβιντ Χάρις, ο οποίος εξαπέλυσε εντελώς αναίτια επίθεση σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον, ούτε λίγο, ούτε πολύ ως εξτρεμιστικό κόμμα, το οποίο έχει ενσωματωμένες στους κόλπους του αντισημιτικές απόψεις.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι ο τρόπος της διατύπωσης της παρέμβασης του κυρίου Χάρις, παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με τις μονταζιέρες του Μεγάρου Μαξίμου και της λεωφόρου Συγγρού.

Δεν χρειάζεται να αναφερθεί κανείς στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σταθεί έμπρακτα απέναντι στους νεοναζί και στους αρνητές του ολοκαυτώματος. Δεν χρειάζεται καμία αναφορά στις δράσεις , σε όλα τα επίπεδα, του ΣΥΡΙΖΑ ενάντια στον ρατσισμό και στην ξενοφοβία. Είναι πασίγνωστες, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό. Ως εκ τούτου, προκαλούν έκπληξη κάποια σημεία των χθεσινών δηλώσεων του κ. Χάρις τα οποία μπορούν να χαρακτηρισθούν ως άστοχα. Σε κάθε περίπτωση οι θέσεις της Αριστεράς απέναντι στα δεινά που υπέστησαν οι Εβραίοι από τους ναζί είναι γνωστές και αποτελούν έλλειψη σεβασμού στα εκατομμύρια των Εβραίων θυμάτων των ναζιστών τέτοιες τοποθετήσεις.

Παρόλο που ο κ. Χάρις επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν θα διστάσουμε να συμφωνήσουμε μαζί του ως προς την έξαρση του αντισημιτισμού στην Ελλάδα.
Παραθέτουμε ενδεικτικά γεγονότα που συμβάλλουν όντως στην ενίσχυση τέτοιων φαινομένων

– Η δήλωση του συμβούλου του πρωθυπουργού και ενός εκ των έμπιστών του, κ. Τάκη Μπαλτάκου ότι υπάρχει προοπτική συνεργασίας της Νέας Δημοκρατίας με την ναζιστική Χρυσή Αυγή.

– Η προσχώρηση στη ΝΔ και η ανάδειξη σε κυβερνητικές θέσεις στελεχών, που έχουν κατ’ επανάληψη εκθειάσει τον θεωρητικό του Ναζισμού στην Ελλάδα, Κωνσταντίνο Πλεύρη.

Μπορεί ο εκτελεστικός διευθυντής της AJC, αν θέλει, να απευθυνθεί αρμοδίως στο Ισραήλ για περεταίρω πληροφόρηση. Θα πληροφορηθεί σίγουρα ότι ο κ. Βορίδης υπήρξε ο διάδοχος του σημερινού επικεφαλής της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, Νίκου Μιχαλολιάκου, στην ηγεσία της νεολαίας της χουντικής και Παπαδοπουλικής ΕΠΕΝ. Θα πληροφορηθεί επίσης ότι κ. Βορίδης ήταν δεδηλωμένος αντισημίτης από τα μαθητικά και φοιτητικά του χρόνια. Θα πληροφορηθεί ακόμη πιο εύκολα και γρήγορα ότι ο κ. Βορίδης ηγείτο στο παρελθόν ξενοφοβικού και ακροδεξιού κόμματος, που λειτουργούσε ως φορέας αντισημιτικών και ρατσιστικών απόψεων, του «Ελληνικού Μετώπου» . Κυρίως, όμως, θα πληροφορηθεί ότι ο κ. Βορίδης υπήρξε προσωπική επιλογή του κ. Σαμαρά, όπως επίσης και ο σημερινός υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Λησμονεί ή δεν γνωρίζει ο κ. Χάρις, ότι ένας από τους βασικότερους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά, ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, υπήρξε «μαθητής» ενός δηλωμένου αντισημίτη, του Κωνσταντίνου Πλεύρη, ο οποίος έχει συγγράψει βιβλίο εναντίον των Εβραίων και τηρεί στάση αμφισβήτησης του ολοκαυτώματος; Υπενθυμίζεται ότι ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, στα χρόνια της νιότης του φωτογραφιζόταν με ναζιστικές στολές, μιμούμενος τον Χίτλερ.

Τόσο ο Μάκης Βορίδης, όσο και ο Άδωνις Γεωργιάδης, υπήρξαν μέλη του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, του οποίου ο πρόεδρος, Γιώργος Καρατζαφέρης, έχει διακριθεί για την αντισημιτική του στάση και την εχθρότητά του προς κάθε τι εβραϊκό.
Λησμονεί ή δεν γνωρίζει ο κ. Χάρις, ότι πριν από λίγο καιρό η βρετανική εφημερίδα Guardian έγραψε ότι «Η κυβέρνηση Σαμαρά έχει επικίνδυνα ίδιες ιδέες με την ναζιστική Χρυσή Αυγή»;

Λησμονεί ή δεν γνωρίζει ο κ. Χάρις, ότι στη Νέα Δημοκρατία και στον περίγυρο του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά κινούνται σύμβουλοι, κομματικά και κυβερνητικά στελέχη, τα οποία έχουν εκφράσει ρατσιστικές απόψεις και αντιλήψεις;
Αν ο κ. Χάρις είναι απληροφόρητος, τότε οφείλει να ενημερωθεί σχετικά με το ποιοι είναι εκείνοι των οποίων πλέκει το εγκώμιο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, γεννά εύλογα ερωτηματικά η απόλυτη ταύτιση απόψεων αναφορικά με την ελληνική πραγματικότητα, του εκτελεστικού διευθυντή μιας από τις μεγαλύτερες αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις, με εκείνες τις οποίες διατυπώνουν ακροδεξιοί θύλακες στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στο Μέγαρο Μαξίμου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...