Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διεθνή ΜΜΕ: Οι Έλληνες ψηφοφόροι αποδοκίμασαν τη λιτότητα

Διεθνή ΜΜΕ: Οι Έλληνες ψηφοφόροι αποδοκίμασαν τη λιτότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ως μήνυμα κατά της λιτότητας ερμηνεύουν πολλά διεθνή ΜΜΕ το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα, επισημαίνοντας την ρευστότητα που χαρακτηρίζει το πολιτικό σκηνικό αλλά και τις υψηλές επιδόσεις της Χρυσής Αυγής.

Συγκεκριμένα, το πρακτορείο Reuters, επισημαίνει τη δυνατή εμφάνιση που έκανε στον πρώτο γύρο ο ΣΥΡΙΖΑ, «καθώς οι πολίτες έβγαλαν τον θυμό τους κατά των πολιτικών λιτότητας της κυβέρνησης».

Το πρακτορείο αναφέρει ότι τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου εξετάζονται σοβαρά από την κυβέρνηση Σαμαρά, ενόψει ων ευρωεκλογών, καθώς έδειξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα πήγε πολύ καλά σε πολλές πόλεις, αλλά και στην Αθήνα, σημειώνοντας ότι ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το Γιώργο Καμίνη, ενώ γίνεται αναφορά και στη Ρένα Δούρου.

«Έπειτα από έξι χρόνια ύφεσης και μέτρων λιτότητας που έχουν συρρικνώσει τα εισοδήματα των πολιτών και έχουν φτάσει την ανεργία στο 26%, οι εκλογές είναι σημαντικές τόσο για εθνικά, όσα και τοπικό», αναφέρει το Reuters.

Την ίδια ώρα, η βρετανική εφημερίδα Guardian γράφει ότι οι Έλληνες καταψήφισαν τη λιτότητα στις εκλογές, «επιλέγοντας μαζικά αντιμνημονιακούς υποψηφίους στις τοπικές και περιφερειακές εκλογές οι οποίες θεωρούνται ως μία πρόγευση των ευρωεκλογών την επόμενη εβδομάδα».

Η Guardian αναφέρεται στον Γαβριήλ Σακελλαρίδη αλλά και στο προβάδισμα της Ρένας Δούρου για την περιφέρεια Αττικής.

«Σε μία ακόμη εξέλιξη που μπορεί να σοκάρει τη δικομματική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, το νέοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής δείχνει να έχει κερδίσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων. Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο εκπρόσωπος του ακροδεξιού κινήματος πού φέρει τη σβάστικα στο μπράτσο του -και είναι υποψήφιος για τη δημαρχία της Αθήνας- απέσπασε περίπου το 15,5% των ψήφων σύμφωνα με κάποια exit polls, βγαίνοντας τρίτος. Οι επιδόσεις του Ηλία Παναγιώταρου, του υποψηφίου της Χρυσής Αυγής για την περιφέρεια της Αττικής, ήταν εξίσου εντυπωσιακές, αποσπώντας περίπου το 10% των ψήφων», συνεχίζει ο Guardian.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν και η Ελλάδα βγήκε στις αγορές, αυτή η βελτίωση δεν έχει γίνει αισθητή στους πολίτες και οι Έλληνες, των οποίων η καταναλωτική δύναμη έχει μειωθεί κατά 40% από την αρχή της κρίσης, «έχουν επανειλημμένα εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους στις κάλπες».

«Ο πρώτος γύρος δεν έβγαλε καθαρό νικητή», γράφει το Bloomberg.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι ενώ υποψήφιοι της ΝΔ προηγούνται σε οκτώ περιφέρειες, στην Αθήνα και στην ευρύτερη μητροπολιτική περιοχή δεν τα κατάφεραν και τόσο καλά.

Το Bloomberg επισημαίνει ότι μία ξεκάθαρη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου θα μπορούσε να απειλήσει τη συγκυβέρνηση, καθώς η αριστερή αντιπολίτευση ενδέχεται να εκφράσει πιο έντονα την απαίτησή της για πρόωρες εθνικές εκλογές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Ο Κασσελάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και συντάσσεται με τον Μπάιντεν

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Πέθανε ο Θεοφάνης Δημοσχάκης πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...