Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θα γίνει φασαρία στην κεντροαριστερά! Έξαλλοι οι παλιοί παπανδρεϊκοί με τους ΔΗΜΑΡίτες

Θα γίνει φασαρία στην κεντροαριστερά! Έξαλλοι οι παλιοί παπανδρεϊκοί με τους ΔΗΜΑΡίτες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αναβρασμός επικρατεί στις διεργασίες των ανδρεοπαπανδρεϊκών στελεχών, του παλιού κοινωνικού – πατριωτικού ΠΑΣΟΚ.

Τα σοσιαλιστικά στελέχη της 3ης Σεπτέμβρη, όπως αυτοπροσδιορίζονται και έχουν εγκαταλείψει άπαντες σχεδόν το κόμμα Βενιζέλου, είναι εξοργισμένοι με δηλώσεις ΔΗΜΑΡιτών κι άλλων ανανεωτικών, που παριστάνουν την κεντροαριστερά και μιλούν εξ ονόματός της.

Κόκκινο πανί για τους ανδρεοπαπανδρεϊκούς αποτελούν κυρίως ο Τατσόπουλος και ο Ψαριανός, τους οποίους αποκαλούν χαρακτηριστικά “ορφανά του Κύρκου” και “δούρειους ίππους του κοσμοπολιτισμού”, που “όχι μόνο δεν έχουν καμία σχέση με την παραδοσιακή κεντροαριστερά, είναι ξένα σώματα, προερχόμενα από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους εκσυγχρονιστές, νεοφιλελεύθεροι που παριστάνουν τους αριστερούς, εθνομηδενιστές και θολοκουλτουριάρηδες” που επιτέλους πρέπει κάποιος να τους “βάλει πολιτικά στη θέση που τους αξίζει”, δηλαδή, “στο μνημονιακό απολίτικο περιθώριο που ανήκουν”.

Οι ανδρεοπαπανδρεϊκοί, που είναι διάσπαρτοι και χωρίς κοινή πολιτική έκφραση, αφού ένα μέρος τους είναι άστεγο, ένα άλλο εκφράζεται μέσα από πολιτικά σχήματα όπως η “Δραχμή” του Κατσανέβα και ένα μικρό τους κομμάτι έχει βρεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ, σε βουλευτικές ωστόσο θέσεις, είναι σε διαρκή επαφή μεταξύ τους για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα των εκλογών.

“Όλα θα εξαρτηθούν από τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ”, μας λένε. “Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να βγει μπροστά με διαφορά, τότε μοιραία αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη της δημοκρατικής παράταξης, άσχετο βεβαίως εάν θα καταφέρει να το διαχειριστεί. Εάν, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ κινηθεί οριακά, μετά από πέντε χρόνια μνημονίων, τότε είναι ιστορική μας ευθύνη να ιδρύσουμε εξαρχής τον σοσιαλιστικό χώρο, για να δώσουμε τη μάχη όπως γνωρίζουμε εμείς, δίχως αγκυλώσεις και αριστερισμούς”.

Οι ανδρεοπαπανδρεϊκοί που κρίνουν ότι αποτελούν πλειοψηφικό ρεύμα στη δημοκρατική παράταξη, θεωρούν ότι η επόμενη ημέρα θα σημάνει το τέλος των εκσυγχρονιστών και των βενιζελικών, δεν δέχονται καμία συνεργασία ούτε δίνουν συγχωροχάρτι σε στελέχη που έχουν παραμείνει στο κόμμα Βενιζέλου, απορρίπτουν εντελώς τους ΔΗΜΑΡίτες και δηλώνουν με νόημα, όπως μας μετέφεραν πηγές μας: “Όλο αυτό τον καιρό έχουμε επιτρέψει σε καταστροφικές μειοψηφίες, ξένες προς τη δημοκρατική πατριωτική παράταξη, όπως εκσυγχρονιστές και ανανεωτές, να παριστάνουν την κεντροαριστερά, αυτοί που ήταν ορκισμένοι εχθροί του Ανδρέα Παπανδρέου και του σοσιαλιστικού Κινήματος. Μέχρι τώρα βάζαμε πλάτη στον ΣΥΡΙΖΑ, η υπομονή μας όμως τελειώνει. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν καταφέρει να μετεξελιχθεί σε δημοκρατική παράταξη, τότε είμαστε υποχρεωμένοι από τη συνείδησή μας να κινηθούμε, για να καλύψουμε το πολιτικό κενό, να εκφράσουμε τις κοινωνικές μας δυνάμεις και να πετάξουμε εκτός και για πάντα από το πολιτικό προσκήνιο τους εκσυγχρονιστές του Σημίτη, την παρέα Βενιζέλου και τα ορφανά του Κύρκου, που είναι νεοφιλελεύθεροι και όχι σοσιαλιστές και δεν έχουν καμιά ιστορική σχέση με την κεντροαριστερά του Ανδρέα Παπανδρέου και της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη”.

Στο ερώτημα μάλιστα πώς θα το καταφέρουν αυτό και με ποιους, απαντούν με νόημα: “Θα εκπλαγείτε με τις εφεδρείες στελεχών που διαθέτουμε. Όταν αποφασίσουμε να κινηθούμε, Τατσόπουλοι, Ψαριανοί, Βενιζέλοι και Κουβέληδες θα χαθούν από προσώπου γης και μαζί τους όλα τα παιδιά του Σημίτη και του Κύρκου που διέλυσαν την παράταξη και κατέστρεψαν με τους υποτιθέμενους εκσυγχρονισμούς και την ξιπασμένη ευρωλατρία τους την πατρίδα”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: Ολοκληρώθηκε το ευρωψηφοδέλτιο με … άρωμα «Σασμού»

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης «τροχονόμος της ακρίβειας»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Κασσελάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να είναι πρώτο κόμμα στις ευρωεκλογές – Όχι σε συνεργασία με ΠΑΣΟΚ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...