Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Ενόχλησαν τα exit poll και όχι οι δημοσκοπήσεις…

ΣΥΡΙΖΑ: Ενόχλησαν τα exit poll και όχι οι δημοσκοπήσεις…
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επίθεση κατά ΜΜΕ και πολιτικών κέντρων διατύπωσε ο υπεύθυνος της Επιτροπής Δημοσκοπήσεων Κώστας Πουλάκης, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τα λάθη των exit poll της πρώτης Κυριακής των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ουσιαστικά ο κ. Πουλάκης αναφέρεται και στον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη, μετά την επιστολή του για τα exit poll.

Ο κ. Πουλάκης κάνει λόγο για προβλήματα στη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, λόγω μεθοδολογικών και επιστημονικών δυσκολιών, που προκύπτουν, όπως λέει, από την ίδια την εξαιρετικά σύνθετη πολιτική πραγματικότητα, τη ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και τις εκτεταμένες πολιτικές και κοινωνικές μεταβολές και ανατροπές που συντελούνται καθ’ όλη την τελευταία περίοδο.

Ωστόσο, προσθέτει, «δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε το γεγονός ότι αυτές τις υπαρκτές και αντικειμενικές επιστημονικές δυσκολίες, πολλά ΜΜΕ και πολιτικά κέντρα επιχείρησαν και επιχειρούν να τις εκμεταλλευθούν πολιτικά και επικοινωνιακά για τη δημιουργία εντυπώσεων και τον επηρεασμό της εκλογικής συμπεριφοράς των πολιτών».

Υποστήριζει μάλιστα πως «η ίδια εκμετάλλευση επιφυλάσσεται, απ’ ό,τι φαίνεται, και στην εξαγωγή των πολιτικών συμπερασμάτων από τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου και στην εκτίμηση της εκλογικής δύναμης των πολιτικών κομμάτων: Προξενεί τουλάχιστον απορία το πώς οι ίδιοι υποψήφιοι που μέχρι το βράδυ της Κυριακής έδιναν κυριολεκτικά μάχη με όλα τα μέσα – ακόμη και νομικά – προκειμένου να παραμείνουν “λευκοί” στο χάρτη των υποψηφιοτήτων και να εμφανίζονται ως ανεξάρτητοι, ξαφνικά μετά τις εκλογές και ενόψει των ευρωεκλογών εμφανίζονται και υπολογίζονται ως “πράσινοι” και “γαλάζιοι” και αθροίζονται στη δύναμη των κομμάτων της συγκυβέρνησης».

«Εμείς από την πλευρά μας, είμαστε ανοιχτοί στο διάλογο και τον προβληματισμό με την επιστημονική κοινότητα, σε μία προσπάθεια να ξεπεραστούν τα αντικειμενικά μεθοδολογικά προβλήματα, θα είναι όμως αμείλικτη η κριτική μας απέναντι σε όσους επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά και επικοινωνιακά τα προβλήματα αυτά, διαμορφώνοντας όρους επηρεασμού και ποδηγέτησης της κοινής γνώμης» συμπλήρωνει ο κ. Πουλάκης.

Στην κατεύθυνση αυτή προαναγγέλλει θεσμικές και πολιτικές πρωτοβουλίες, για την προστασία της ανεπηρέαστης έκφρασης των πολιτών, αλλά και του ίδιου του κύρους των δημοσκοπήσεων ως επιστημονικού εργαλείου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Ο Κασσελάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και συντάσσεται με τον Μπάιντεν

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...