Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σοσιαλιστική Προοπτική: Αποτελέσματα όνειδος για το πολιτικό σύστημα

Σοσιαλιστική Προοπτική: Αποτελέσματα όνειδος για το πολιτικό σύστημα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Εκλογές, Σοσιαλιστική Προοπτική,

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών αποτελούν όνειδος για το πολιτικό σύστημα, βαρύ πλήγμα για τα λαϊκά συμφέροντα και ανασχετικό παράγοντα της προοπτικής πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης της χώρας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Σοσιαλιστική Προοπτική και συνεχίζει:

“Επιβεβαιώθηκαν με δυσάρεστο τρόπο οι επισημάνσεις και οι εκτιμήσεις μας για τις επιλογές τμημάτων της εγχώριας πλουτοκρατίας να αναλάβει, με το όποιο κόστος για τη χώρα και τη δημοκρατία, πολιτική δράση με την άμεση εμπλοκή της στις πολιτικές διαδικασίες και να παραμερίσει το πολιτικό προσωπικό που την εξέφραζε έως τώρα.

Με ανακοίνωσή της στις 11 Απριλίου 2014 η «Σοσιαλιστική Προοπτική» επεσήμανε ότι η συμμετοχή του κ. Μαρινάκη «στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός, αλλά μια πρόβα τζενεράλε για την απευθείας άλωση του πολιτικού συστήματος από παρασιτικά και /ή άνομα επιχειρηματικά συμφέροντα». Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εκλογών δυστυχώς επιβεβαίωσαν αυτές τις εκτιμήσεις με τον πιο αποκρουστικό τρόπο.

Ο εκφασισμός του δημόσιου βίου συνοδεύεται από τον εκχυδαϊσμό της πολιτικής καθημερινότητας, ενώ γίνεται φανερό ότι τα δύο φαινόμενα αλληλοτροφοδοτούνται και ενισχύουν το ένα το άλλο εις βάρος του δημοκρατικού πολιτεύματος και των αναγκών του εργαζομένου λαού προλειαίνοντας το έδαφος σε ακόμη πιο οδυνηρές εξελίξεις.

Οι προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις παρακολουθούν αμήχανες τις εξελίξεις και αδυνατούν να παρέμβουν καταλυτικά στη ροή των πραγμάτων αφήνοντας ακάλυπτα και αθωράκιστα τα λαϊκά στρώματα απέναντι στη σαγήνη της φασιστικής ρητορείας και προπαγάνδας. Η παραλυσία των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων της ελληνικής κοινωνίας, η αφέλεια μεγάλων τμημάτων της καθεστωτικής πολιτικής τάξης, ότι μπορεί να τιθασεύσει το φαινόμενο και να το εξαναγκάσει να συμβιβαστεί με τους όρους και τους κανόνες του δημοκρατικού παιχνιδιού, δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την αντιμετώπιση της διαλυτικής δυναμικής που αναπτύσσει ο φασισμός στην ελληνική κοινωνία.

Τώρα καλούνται οι προοδευτικές εργατικές σοσιαλιστικές δυνάμεις να απαντήσουν συγκροτημένα και συστηματικά στη διόγκωση ενός πολιτικού φαινομένου που δυναμιτίζει κάθε έννοια ευνομούμενης πολιτείας και κράτους δικαίου, που μας οδηγεί κατευθείαν στο έρεβος της πολιτικής και κοινωνικής βαρβαρότητας.

Καλούμε τον ελληνικό λαό να απομονώσει τους φορείς του εκχυδαϊσμού του δημόσιου βίου και να αντισταθεί στην όποια εκχώρηση της πολιτικής ζωής σε σκοτεινά, άνομα και παρασιτικά συμφέροντα, να αντιδράσει συντεταγμένα και συνειδητά στη σαγήνη της νεοχιτλερικής καρικατούρας με τον τίτλο «Χρυσή Αυγή» και να ενισχύσει στις ευρωεκλογές και τις επαναληπτικές αυτοδιοικητικές εκλογές δυνάμεις που αντιμάχονται την μνημονιακή πολιτική, τον νεοφιλελευθερισμό, το συντηρητισμό και τον φασισμό.

Ειδικότερα για το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών καλούμε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να ενισχύσουν ψηφοδέλτια που συμβάλλουν στην κοινωνική ευαισθησία και ευσυνειδησία, στην πρόοδο και την ανάπτυξη, την αναδόμηση των τοπικών κοινωνιών μέσα από την απόρριψη των επαχθών όρων που επιβάλλει στον ελληνικό λαό η πολιτική των μνημονίων.

Συμμετέχουμε μαζικά στις εκλογές της Κυριακής 25 Μαΐου 2014, αξιοποιούμε τη δύναμη της ψήφου μας για να καταδικάσουμε με τις επιλογές μας τους φορείς της βίας και του τραμπουκισμού, του εκφασισμού και του εκχυδαϊσμού της δημόσιας ζωής και στέλνουμε μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει εγκαταλείψει τον αγώνα για εθνική αυτοτέλεια, δημοκρατική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη”, καταλήγει η ανακοίνωση του πολιτικού φορέα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Επιμένει ο Κασσελάκης: Εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών

Κασσελάκης: «Να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός και να γίνουν εκλογές παρουσία διεθνών παρατηρητών»

Μουράτ Γετκίν: Την 1η Απριλίου «όλοι θα ξυπνήσουμε σε μια διαφορετική Τουρκία»

Η Κωνσταντινούπολη θα κρίνει το μέλλον του Ερντογάν – Τα δυο σενάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...