Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΟυκρανίαΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολυνομοσχέδιο: Στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι μετοχές του Δημοσίου σε κρατικές επιχειρήσεις

Πολυνομοσχέδιο: Στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι μετοχές του Δημοσίου σε κρατικές επιχειρήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αυτόματα και χωρίς αντάλλαγμα μεταφέρεται στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων η συμμετοχή του Δημοσίου σε πολλές κρατικές επιχειρήσεις, βάσει του πολυνομοσχεδίου που κατατέθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στη Βουλή.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει το πολυνομοσχέδιο, στο Υπερταμείο θα μεταφερθούν οι συμμετοχές σε: ΟΑΣΑ, ΟΣΕ, ΟΑΚΑ, ΕΛΤΑ, «Ελ. Βενιζέλος» (το 25% των μετοχών- το 30% ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ), «Ελληνικές Αλυκές», ΕΤΒΑ – ΒΙΠΕ, Ανώνυμη Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου, Οργανισμό Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ΔΕΗ (το ποσοστό που δεν κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ), HELEXPO, Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών, ΕΥΑΘ και ΕΥΔΑΠ (τα ποσοστά που δεν κατέχει το ΤΑΙΠΕΔ στις δύο εταιρείες), Κτιριακές Υποδομές ΑΕ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό και ΔΕΗ.

Επίσης, μεταβιβάζονται αυτοδικαίως και χωρίς αντάλλαγμα από το ΤΑΙΠΕΔ στο Υπερταμείο, τα δικαιώματα εκμετάλλευσης των μικρότερων περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας που δεν έχουν παραχωρηθεί στη γερμανική Fraport.

Παράλληλα, θα μεταφερθούν στο Υπερταμείο (ειδικότερα στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου) τα ακίνητα που είναι υπό τον έλεγχο υπουργείων και άλλων δημοσίων οργανισμών και τα οποία περιλαμβάνονται στο Μητρώο Ακίνητης Περιουσίας της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Περιουσίας και είναι κατάλληλα για αξιοποίηση.

Αντίθετα, στο πολυνομοσχέδιο δεν υπάρχει διάταξη για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, αλλά με άλλη διάταξη προβλέπεται η πώληση του 66% του ΔΕΣΦΑ έως το τέλος του 2017.

Σημειώνεται ότι από τις αποκρατικοποιήσεις προβλέπονται συνολικά έσοδα 4,564 δισ. ευρώ την περίοδο 2017- 2021, τα οποία κατανέμονται σε 2,153 δισ. ευρώ εφέτος, σε 2,073 δισ. ευρώ το 2018, σε 143 εκατ. ευρώ το 2019, σε 109 εκατ. ευρώ το 2020 και σε 86 εκατ. ευρώ το 2021.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γιώργος Παπαχρήστος: Ο εφοπλιστής με χτύπησε και ζήτησε από μπράβο του να με πυροβολήσει

Τι θα ισχύσει από Σεπτέμβριο για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος

Λογαριασμοί ρεύματος: Αύξηση ακόμα και 40% τον χειμώνα – Μας κλείνουν τα σπίτια

ΔΕΗ: Αμετάβλητο το τιμολόγιο ρεύματος για τον Αύγουστο

Καύσωνας «Κλέων»: Περιορίστε τις ενεργοβόρες συσκευές από τις 20.00 έως τις 22.00, λέει το υπ. Ενέργειας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Πλάτων: Ο Μεγάλος Κατακλυσμός έγινε περίπου το 9.500 π.Χ. – Συμφωνεί και η σύγχρονη επιστήμη
Στον «Τίμαιο», ένα από τα τελευταία έργα του Πλάτωνα, που άσκησε τεράστια επίδραση κατά τον...