Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Στουρνάρας διαψεύδει τα σενάρια για νέο κόμμα με Σαμαρά – Βενιζέλο

Ο Στουρνάρας διαψεύδει τα σενάρια για νέο κόμμα με Σαμαρά – Βενιζέλο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Σενάρια επιστημονικής φαντασίας” χαρακτηρίζουν κύκλοι του Γιάννη Στουρνάρα το δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», που θέλει τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, να συμμετείχε σε συζητήσεις με πολιτικούς για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Απαντώντας στην εφημερίδα περί μυστικής συνάντησης Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα, Σάλλα και Άδωνη Γεωργιάδη, από το περιβάλλον του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος επισημαίνουν ότι «μπορεί να φταίνε οι… ζέστες που ενέσκηψαν νωρίς, μπορεί πάλι να φταίνε οι επιθυμίες ορισμένων Κλουζώ της δημοσιογραφίας που εμφανίζουν τους εφιάλτες τους ως πραγματικότητα!».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, «όποια και αν είναι η αιτία, η ουσία είναι ότι σε κυριακάτικη εφημερίδα, για άλλη μια φορά έκαναν την εμφάνισή τους σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Σενάρια που εμπλέκουν τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα εμφανίζοντάς τον ως ομοτράπεζο σε κρυφό γεύμα πολιτικών και τραπεζιτών όπου προετοίμαζαν δήθεν νέο πολιτικό φορέα.

Και επειδή το ψέμα ήταν τόσο τεράστιο που ήταν ανάξιο διάψευσης, η «έγκυρη» εφημερίδα επανήλθε σήμερα επαναλαμβάνοντας τα μυθεύματα, όπως ακριβώς έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν με αποκορύφωμα πριν μερικούς μήνες την δήθεν συνομιλία του κ. Στουρνάρα με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη από «θωρακισμένο» τηλέφωνο!».

Τι έλεγε το δημοσίευμα της εφημερίδας

«Περίοδος: Λίγο πριν από το Πάσχα. Τόπος: Κάπου στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Συνάντηση: Στο «αρχηγείο» μεγάλου παράγοντα της χώρας. Σκοπός της συνάντησης: Συζήτηση για τη δημιουργία νέου πολιτικού φορέα.

Κάπως έτσι θα μπορούσε κανείς να περιγράψει τη συνάντηση κορυφής που έγινε πριν από λίγες εβδομάδες σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας.

Με γοργά βήματα και μάλλον συνωμοτική διάθεση, ένας ένας οι καλεσμένοι έμπαιναν βιαστικά σε ένα ωραίο σπίτι, που για εκείνη τη βραδιά έμελλε να μετατραπεί σε… γιάφκα. Ισως λίγο υπερβολική η περιγραφή, αφού οι προσκεκλημένοι ήταν τόσο γνωστοί που δύσκολα μπορεί κανείς να οργανώσει «γιάφκα διασήμων» !

Η βραδιά είχε κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα. Στην πορεία, όμως, εξελίχθηκε σε ζύμωση πιθανής δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα. Η διαπίστωση ότι οι μεν «δεν γνωρίζουν» και «είναι και επικίνδυνοι πλέον για το σύστημα», αλλά και ότι οι εναλλακτικές μάλλον «δεν τραβάνε», οδήγησε την ομήγυρη στο συμπέρασμα ότι «χρειάζεται κάτι καινούργιο».

Βέβαια, πολλοί από τους παρισταμένους, όπως ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο πρώην μεγαλοτραπεζίτης και ήδη μεγαλοεπενδυτής Μιχάλης Σάλλας και ο νυν αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αδωνις Γεωργιάδης, δύσκολα θα μπορούσαν να σχεδιάσουν κάτι καινούργιο που να τραβάει, αφού οι ρίζες τους στο παλαιό σύστημα είναι τόσο βαθιές που όσο καλή πρόθεση και αν έχουν, μοιάζει αδύνατον να πείσουν.

Πάντως, θα παρακολουθήσουμε όποιες ανάλογες κινήσεις γίνονται γιατί η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία!»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τράπεζα της Ελλάδος: Τα δύο «εμπόδια» που βάζει για τη χορήγηση στεγαστικών δανείων

Άδ. Γεωργιάδης: Ομολόγησε ανερυθρίαστα την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας

Αντ. Σαμαράς: «Δεν έχει λήξει η υπόθεση» της Βόρειας Μακεδονίας – Καρφιά -ξανά- στον Μητσοτάκη

Συνεδριάζει την Πέμπτη το υπουργικό συμβούλιο υπό τον Κ. Μητσοτάκη

Τρώνε από τα έτοιμα οι Έλληνες λόγω ακρίβειας – Μείωση καταθέσεων τον Ιανουάριο κατά 5,2 δισ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...