Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παπανάτσιου: Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν – Το 80% των επαγγελματιών θα πληρώσει λιγότερο φόρο

Παπανάτσιου: Τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν – Το 80% των επαγγελματιών θα πληρώσει λιγότερο φόρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για την πλήρη εφαρμογή των αντιμέτρων δεσμεύτηκε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο και επεσήμανε ότι η αντιπολίτευση θα απογοητευτεί, γιατί «η καταστροφή που προβλέπει δεν θα έρθει».

Αναφερόμενη στη μείωση του αφορολόγητου, η Κ. Παπανάτσιου είπε ότι θα εφαρμοστεί το 2020 και θα εκκαθαριστεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2021.

«Έχετε θράσος οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να μιλάτε για το αφορολόγητο που χάθηκε το 2013 για να μειωθεί κατά 10 εκατοστιαίες μονάδες ο ανώτατος συντελεστής για τα πολύ υψηλά εισοδήματα. Υπάρχει μνήμη σε αυτή τη χώρα», συμπλήρωσε.

Ακόμη, ανέφερε ότι με το φορολογικό σύστημα που έφερε πέρυσι η κυβέρνηση, ακόμη και με το συνδυασμό των μέτρων και αντιμέτρων που θα ισχύσουν από το 2020, οι επαγγελματίες με εισόδημα μέχρι 20.000 θα πληρώσουν λιγότερο φόρο σε σχέση με ό,τι πλήρωναν με το σύστημα της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ και πως αυτοί είναι τουλάχιστον το 80% του συνόλου.

Η υφυπουργός Οικονομικών υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στα αντίμετρα τη μείωση του κατώτατου φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20% για εισοδήματα έως 20.000 ευρώ και τη μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης σε όλα τα κλιμάκια, ενώ η εισφορά αλληλεγγύης καταργείται πλέον για εισοδήματα έως 30.000 ευρώ.

Η Κ. Παπανάτσιου επεσήμανε τις φορολογικές ελαφρύνσεις παρατηρώντας ότι οι επαγγελματίες με εισόδημα κάτω των 20,000 ευρώ, δηλαδή το 80% του συνόλου,  πληρώνουν λιγότερο φόρο, ενώ τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα των ελεύθερων επαγγελματιών έχουν ήδη δει φορολογική μείωση κατά 4% και θα δυο περαιτέρω μείωση κατά 6% με το πρώτο αντίμετρο.

“Με το πρώτο αντίμετρο δε, η συνολική μείωση φτάνει γι’ αυτούς, στις έξι εκατοστιαίες μονάδες”, πρόσθεσε.

“Στα νομικά πρόσωπα μειώνεται ο συντελεστής φορολόγησης από το 29% στο 26%”.

«Περιμένουμε οι επιχειρήσεις και ιδίως οι μεγάλες επιχειρήσεις, να επιστρέψουν αυτό το μέτρο στην κοινωνία, με επενδύσεις και θέσεις εργασίας», συνέχισε η κ. Παπανάτσιου.

Για τον ΕΝΦΙΑ είπε ότι μειώνεται για τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, «και είναι η δεύτερη φορά που η κυβέρνηση το κάνει».

«Σε όσους αναλογεί ΕΝΦΙΑ έως 700 ευρώ, θα υπάρξει μείωση κατά 30%, με ανώτατο όριο μείωσης τα 70 ευρώ, για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες η μείωση χορηγείται σε όσους αναλογεί ΕΝΦΙΑ έως 1.400 ευρώ», πρόσθεσε.

«Πιστεύω ότι παρά τους άνισους συσχετισμούς διαπραγματευτήκαμε με πείσμα και συνέπεια στην αναπτυξιακή μας αντίληψη και ταξική μας τοποθέτηση. Πιστεύουμε ότι το αποτέλεσμα μας δικαιώνει, διότι το συνολικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι ουδέτερο και τα αντίμετρα κατορθώνουν να αντισταθμίσουν σε μεγάλο βαθμό τις απώλειες από τα μέτρα», κατέληξε η υφυπουργός Οικονομικών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα – Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

ΣΥΡΙΖΑ: Οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, διοχετεύονται σε λίγους και εκλεκτούς του κ. Μητσοτάκη

Εφορία: Όποιος αποδέχεται οφειλές μετά από έλεγχο θα πληρώνει το μισό πρόστιμο

ΕΝΦΙΑ 2024: Έφτασε ο νέος λογαριασμός στους ιδιοκτήτες ακινήτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...