ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα, Ενέργεια, Νίκος Κοτζιάς, Υπουργείο Εξωτερικών,

















































Ο Τραμπ πρειδοποίησε το Ιράν: Στρατιωτική εμπλοκή με απρόβλεπτες διαστάσεις
Αρχεία Επστάιν: Πληροφορία στο FBI κάνει λόγο για «γυναίκα που δάγκωσε τον Τραμπ αφού εξαναγκάστηκε σε στοματικό έρωτα»
Φόβοι για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο: Προειδοποίηση Νετανιάχου για ισχύ «που δεν έχει ξαναδεί το Ιράν»
Αρχεία Έπσταϊν: Καταγγελίες στο FBI εμπλέκουν τον Τραμπ σε ασελγείς πράξεις
Βιολάντα: Στο μικροσκόπιο όλες οι άδειες - Η υπογραφή του Δημήτρη Παπαστεργίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας όπως και την καμία ανοχή στον ανιστόρητο νομικό αναθεωρητισμό, τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς μιλώντας στη Διάσκεψη της Ρόδου για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα.
Απευθυνόμενος στους υπουργούς Εξωτερικών και εκπροσώπους των κρατών της Βαλκανικής, της Μέσης Ανατολής, της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, ο Νίκος Κοτζιάς σημείωσε την τεράστια στρατηγική σημασία της ευρύτερης περιοχής μας, αφού από τις θάλασσές μας περνά το 33% του παγκοσμίου εμπορίου και το 40% της παγκόσμιας κατανάλωσης σε ενέργεια.
Στην περίοδο που διανύουμε, ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς, η ανατολική Μεσόγειος, όπως και η περιοχή του [Περσικού] Κόλπου, έχει γίνει το επίκεντρο νέων δυνατοτήτων εξόρυξης και προώθησης/μεταφοράς ενέργειας.
Η περιοχή μας, ταυτόχρονα, διαθέτει όλες τις δυνατότητες να αναπτύξει τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, είτε πρόκειται για τον ήλιο, είτε για τον άνεμο, ακόμα και με την αξιοποίηση των θαλάσσιων υδάτων.
“Προκειμένου να λειτουργήσουν όλα αυτά παραγωγικά, απαιτείται ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου και του δίκαιου της θαλάσσης από όλες τις πλευρές, ενώ συγχρόνως, δεν πρέπει να επιτρέψουμε τον ανιστόρητο νομικό αναθεωρητισμό”, τόνισε ο Νίκος Κοτζιάς.























































