Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διακυβερνητική συμφωνία στο τέλος του έτους για τον αγωγό EastMed

Διακυβερνητική συμφωνία στο τέλος του έτους για τον αγωγό EastMed
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κοινή Διακήρυξη όπου αναγνωρίζεται η σημαντική πρόοδος των προκαταρκτικών τεχνοοικονομικών μελετών στο σχεδιασμό του αγωγού EastMed, υπέγραψαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης και οι ομόλογοί του της Κύπρου Γιώργος Λακκοτρύπης και του Ισραήλ Γιουβάλ Στάινιτς.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής των τριών χωρών, αποφασίστηκε, με τη συνδρομή και της Ιταλίας, η υπογραφή Διακυβερνητικής Συμφωνίας για την προώθηση του σχεδιασμού του αγωγού EastMed, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο προς το τέλος του 2017 και θα αποτελέσει αποφασιστικό βήμα για την επενδυτική ωρίμανση του έργου.

Παράλληλα, αναφορικά με το έργο ηλεκτρικής διασύνδεσης των τριών χωρών μέσω του καλωδίου EuroAsia Interconnector, οι τρεις πλευρές δήλωσαν την πρόθεση να ενισχύσουν τη συνεργασία τους για τη μελέτη των οικονομικών και τεχνικών πλευρών του έργου.

Συζητήθηκε, επίσης, η ελληνική πρόταση να προστεθεί στο καλώδιο και οπτική ίνα, ώστε να διασφαλιστούν οφέλη και στο πεδίο των τηλεπικοινωνιών.

Προηγήθηκε διμερής συνάντηση τον υπουργών Ελλάδας και Ισραήλ, στο πλαίσιο του τρίτου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο κρατών.

Ο κ. Σταθάκης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Ισραηλινό ομόλογο του για τις τρέχουσες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας στην Ελλάδα και ειδικότερα για το ενδιαφέρον διεθνών ενεργειακών εταιρειών στην έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην Ελλάδα.

Ο κ. Στάινιτς καλωσόρισε τη συμμετοχή ελληνικών εταιρειών στον τομέα αξιοποίησης υδρογονανθράκων στις περιοχές Karich και Tanin, τις κάλεσε να ενισχύσουν τον ρόλο τους στην αξιοποίηση ισραηλινών κοιτασμάτων φυσικού αερίου και υπογράμμισε την περαιτέρω ώθηση που μπορεί ο ενισχυμένος ρόλος τους να προσφέρει στο σχεδιασμό του αγωγού EastMed.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος σημειώνει ακόμη ότι υπεγράφη κοινή Διακήρυξη, με την οποία επικυρώνεται η άριστη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της ενέργειας και συμφωνείται η επέκτασή της.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ισραηλινός αξιωματούχος με παράδειγμα από την Παλαιά Διαθήκη εξήγησε το πλήγμα του Ισραήλ στο Ιράν

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Τι ακολουθεί μετά το ισραηλινό χτύπημα-απάντηση στο Ιράν

Το Ισραήλ απάντησε στο Ιράν «οφθαλμόν αντί οφθαλμού»

Το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική επίθεση στο Ιράν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...