Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Σπύρος Σιδέρης
Δημοσιογράφος, Συγγραφέας

Δεν έρχεται μόνος του ο Γιλντιρίμ στην Αθήνα – Τον συνοδεύουν κορυφαίοι Τούρκοι υπουργοί

Δεν έρχεται μόνος του ο Γιλντιρίμ στην Αθήνα – Τον συνοδεύουν κορυφαίοι Τούρκοι υπουργοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νωρίς το πρωί της Δευτέρας θα βρίσκεται στην Αθήνα ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ όπου θα γίνει δεκτός στις 10.30 στο Μέγαρο Μαξίμου από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Τον Μπιναλί Γιλντιρίμ θα συνοδεύει σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΙΒΝΑ, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Οικονομικών Νατσί Αγμπάλ, ο υπουργός Εργασίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ο οποίος κατάγεται από την Δυτική Θράκη.

Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί πλήρως μαζί με τον Τούρκο Πρωθυπουργό θα είναι ακόμα ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ και ο αναπληρωτής Πρωθυπουργός Νουμάν Κουρτουλμούς.

Όπως από την Τετάρτη έχει γράψει το ΙΒΝΑ στην ατζέντα των συνομιλιών θα είναι οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, το προσφυγικό, τα ευρωτουρκικά, οι περιφερειακές εξελίξεις (Συριακό, Κατάρ κλπ) και η οργάνωση του Ανώτατου Συμβούλιου Ελλάδας Τουρκίας G2G που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη.

Όπως σχολίαζαν κυπριακές διπλωματικές πηγές η επίσκεψη του Τούρκου Πρωθυπουργού γίνεται στο πλαίσιο της επανάληψης των συνομιλιών για το Κυπριακό στις 28 Ιουνίου στην Γενεύη καθώς αυτή την φορά γίνεται η επιθυμία του Έλληνα Πρωθυπουργού ώστε να υπάρξει συνάντηση προετοιμασίας, κάτι που στην συνομιλές της Γενεύης τον Ιανουάριο δεν καταστεί δυνατόν να πραγματοποιηθεί μεταξύ Αλέξη Τσίπρα και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όπως είχε ζητήσει ο Έλληνας Πρωθυπουργός

Τις κατ’ ιδίαν συνομιλίες των δυο ομολόγων θα ακολουθήσουν διευρυμένες ενώ με το πέρας τους θα δοθεί συνέντευξη Τύπου των δυο Πρωθυπουργών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ακολούθως ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα συναντηθεί γύρω στη 13.00 με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στην συνέχεια θα αναχωρήσει αεροπορικώς για την Αλεξανδρούπολη για ιδιωτική επίσκεψη.

Από την πρωτεύουσα του Έβρου ο Μπιναλί Γιλντιρίμ θα ταξιδέψει οδικώς για την Κομοτηνή όπου θα παρακαθίσει στο θρησκευτικό δείπνο του Ramadan Iftar.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Κτηνωδία στον Έβρο: 47 ζώα εντοπίστηκαν νεκρά από δηλητηριασμένα δολώματα

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...