ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Ασόβαρο το σχέδιο της ΕΕ για την Ελλάδα” – Το ελληνικό χρέος “μη βιώσιμο”

“Ασόβαρο το σχέδιο της ΕΕ για την Ελλάδα” – Το ελληνικό χρέος “μη βιώσιμο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «ασόβαρο σχέδιο της Ευρώπης στην Ελλάδα» κάνει λόγο το Bloomberg View, με αφορμή τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πρόσφατο Eurogroup της 15ης Ιουνίου.

Στο άρθρο γνώμης, το αμερικανικό πρακτορείο σημειώνει ότι «το παρατεταμένο παιχνίδι της “επέκτασης και προσποίησης” δεν εξυπηρετεί το συμφέρον κανενός, ούτε της κυβέρνησης, ούτε του ΔΝΤ και κυρίως, ούτε του ελληνικού λαού».

Η κριτική του άρθρου εστιάζει στη μη επίτευξη συμφωνίας για το ζήτημα του χρέους. «Η θέση του ΔΝΤ ήταν ορθή, αλλά έπρεπε να είχε επιμείνει σ’ αυτή» αναφέρει, μεταξύ άλλων.

«Η νέα συμφωνία αποτυγχάνει να αναγνωρίσει αυτό που όλοι γνωρίζουν, ότι το ελληνικό χρέος είναι μη βιώσιμο αυτή τη στιγμή» σπεύδει να προσθέσει.

Στο πλαίσιο αυτό, το Bloomberg View θεωρεί αναγκαία μία «νέα συμφωνία για την Ελλάδα», στην οποία θα προβλέπεται η ελάφρυνση του χρέους με αντάλλαγμα την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων.

«Ενδεχομένως, η Ε.Ε. θα είναι πρόθυμη να συμφωνήσει σε μία τέτοια συμφωνία το επόμενο έτος, όταν το τρέχον πρόγραμμα λήγει. Αλλά δεν υπάρχει κανένας καλός λόγος που να δικαιολογεί το γιατί δεν το έκανε τώρα» καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Οι ευρωβουλευτές ζητούν να μπει τάξη στη «ζούγκλα» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης και στην «αναρχία» των ινφλουένσερς

Οι ευρωβουλευτές καταγγέλλουν την εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών ως εργαλείο υβριδικού πολέμου

Κομισιόν: Απαγόρευση της πρόσβασης των παιδιών κάτω των 13 ετών στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Ο Ζελένσκι ζητάει και άλλα χρήματα από την ΕΕ: Νέα «τρύπα» 27 δισ. στον αμυντικό προϋπολογισμό της Ουκρανίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...