Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψαριανός: Ούτε με τους “Μπαλτάκους” ούτε με τους “γουναράδες”

Ψαριανός: Ούτε με τους “Μπαλτάκους” ούτε με τους “γουναράδες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γρηγόρης Ψαριανός πήρε πάλι το “όπλο του” και βάρεσε κουμπουριές δεξιά και αριστερά.

Στο στόχαστρό του πάλι ο Φώτης Κουβέλης και η ηγετική ομάδα της ΔΗΜΑΡ.

Πιο συγκεκριμένα επιμένει σε μία αυτόνομη πορεία της ΔΗΜΑΡ αλλά στη βάση της ρεαλοστικής πολιτικής ώστε να βγούμε από την κρίση τονίζει με συνέντευξή του στον Βήμα FM.

Κατηγορεί τον Γιάννη Πανούση και άλλα στελέχη της ΔΗΜΑΡ ότι στρώνουν το έδαφος για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και ρωτάει τον Θόδωρο Μαργαρίτη: «βρε συντροφάκο, γιατί πάλι κωλοτούμπα;»!

Διαβάστε τι δήλωσε ο Γρηγόρης Ψαριανός στον Βήμα FM:

«Δεν πήγα στη συνεδρίαση και πήρα τον Φώτη Κουβέλη τηλέφωνο χθες για να του πω το λόγο που δεν θα πάω, αλλά δεν το κατάφερα, διότι δεν ανταποκρίθηκε στα τηλεφωνήματα. Δεν πήγα, ακριβώς για να μην ακούσω ακριβώς αυτά που είπε ο συντροφάκος μου ο Θόδωρος (Μαργαρίτης). Και το λέω γλυκά «ο συντροφάκος μου». Έτσι απευθύνομαι και στον ίδιο. Του λέω «βρε συντροφάκο, γιατί πάλι κωλοτούμπα;». Ευθέως…

Κάνουμε κι εμείς την αυτοκριτική μας στα γρήγορα, αλλά λέμε ότι υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που έκαναν άλλα. Υποστήριζαν άλλα πράγματα κτλ. Απολύτως (αισθάνομαι ότι με φωτογραφίζουν οι δηλώσεις Μαργαρίτη).

Είχαμε πει για την αποχώρηση από την κυβέρνηση ότι έγινε σε λάθος χρόνο, με λάθος τρόπο και για λάθος λόγο. Δεν το αντέκρουσε. Δεύτερον, για το ακαριαίο «όχι» στο διάλογο για την Κεντροαριστερά, όπου του είπαμε ότι κάνει λάθος, δεν το αντέκρουσε πάλι. Και τώρα κάνει αυτοκριτική ότι έπρεπε να συμμετέχει στο διάλογο. Ε, χαίρω πολύ.

Αλλά μας έλεγαν εμάς, που τα υποστηρίζαμε αυτά, ότι υπηρετούμε αντίπαλο πολιτικό σχέδιο. Μας έλεγαν ότι οι αποφάσεις αυτές είναι ειλημμένες και καλούμασταν μετά στην κοινοβουλευτική ομάδα, στην Κεντρική Επιτροπή και στην Εκτελεστική Επιτροπή να τις εγκρίνουμε. Δεν έγινε ποτέ καμία συζήτηση πριν, να το κάνουμε αυτό ή όχι;

Η στροφή προς τον ΣΥΡΙΖΑ αποφασίστηκε από μία πολύ στενή ομάδα ανθρώπων. Ο κ. Πανούσης εδώ και πάρα πολύ καιρό, εδώ και εβδομάδες αρθρογραφεί στην «Αυγή» και βγαίνει καθημερινά σχεδόν στο «Κόκκινο», όπου εγώ δεν βγαίνω ούτε για πέντε λεπτά. Και άλλοι σύντροφοι βγαίνουν και πολλά άλλα στελέχη μας και μιλούν για την αριστερή διακυβέρνηση της χώρας. Αυτό είναι το σχέδιο! Όσοι μιλάνε τώρα για την Κεντροαριστερά από την πλευρά Μαργαρίτη, λένε «να δούμε τι θα γίνει με την Κεντροαριστερά» από τη μία και από την άλλη «να δούμε και τι θα κάνουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ιδεολογική συγγένεια με τον Σαμαρά, τον Μπαλτάκο, τους Μουρούτηδες και τη Ν.Δ. καμία. Ούτε αισθητική. Αλλά στη συγκεκριμένη στιγμή έπρεπε και πρέπει να βρεθούν συγκλίσεις όχι ιδεολογικών συγγενενιών, αλλά μιας ρεαλιστικής πολιτικής για να βγούμε από την κρίση. Τώρα, έτσι όπως είναι τα πράγματα, δεν μπορεί να ξαναγίνει αυτό. Με καμία κυβέρνηση, που λέμε. Αν αλλάξουν οι ασκούμενες πολιτικές και αλλάξει η κυβερνητική στρατηγική για το πώς θα προχωρήσουμε…

Καμία ιδεολογική συγγένεια με τον κ. Σαμαρά και τους Μπαλτάκους, αλλά καμία σχέση και με τους γουναράδες της Κουμουνδούρου. Ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ το σχέδιό του. Διασφάλιση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας; Μάλιστα, θα πάμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Διαπραγμάτευση του χρέους, διακανονισμό και συμφωνία με τους εταίρους; Μάλιστα, να το δούμε, αλλά όχι σκισίματα, διαγραφές και ένα άρθρο ή επιστροφή στη δραχμή. Γιατί τα έχουν πει όλα…»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πέθανε σε ηλικία 67 ετών ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης

Ο Πανούσης διαψεύδει Μητσοτάκη: Δεν με παρακολουθούσε η ΕΥΠ

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από το Μαξίμου

Καταγγελίες Ρουπακιώτη: Θα τυλίγαμε τη Χρυσή Αυγή αν δεν μας σταμάταγε ο Σαμαράς

Προκάλεσε ο Ψαριανός: Τι είπε για τον θάνατο του Βασίλη Μάγγου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...