Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Με πρόσχημα το “restart” ο Μητσοτάκης σχεδιάζει πόλεμο με τους δήθεν “κουρασμένους”

Με πρόσχημα το “restart” ο Μητσοτάκης σχεδιάζει πόλεμο με τους δήθεν “κουρασμένους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι γνωρίζοντες τα της Πειραιώς το τελευταίο διάστημα συχνά πυκνά ακούνε από τα χείλη των “κολλητών” του προέδρου της ΝΔ την λέξη “restart” -ελληνιστί “επανεκκίνηση”- με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να αλλάξει το αφήγημα του περί πρόωρων εκλογών και να δώσει ένα νέο μήνυμα, αυτό της ουσιαστικής πολιτικής επιδίωξης για ένα νέο ξεκίνημα, τόσο μέσα στο κόμμα του όσο και γενικότερα στην δεξιά παράταξη και την κοινωνία.

Αυτή, όμως, είναι η μισή αλήθεια, γιατί η δήθεν αυτή επανεκκίνηση που επιδιώκει η Μητσοτακική πτέρυγα στη ΝΔ είναι προσχηματική. Αυτό που κυρίως επιδιώκεται είναι να βρεθεί μια αληθοφανής δικαιολογία για να επιβληθεί ο Μητσοτάκης στο κόμμα το οποίο και ο ίδιος γνωρίζει ότι εξακολουθεί να είναι γερά μπολιασμένο με τις αρχές του ιδρυτή του, του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Το νέο εφεύρημα λοιπόν που αναμένεται να ακουστεί και ως σύνθημα από τα προεδρικά χείλη στην ΔΕΘ τον Σεπτέμβριο είναι η “ανανέωση” και “τόπος στους νέους”, προκειμένου να δικαιολογηθεί ο διωγμός που σχεδιάζεται τόσο από το κόμμα όσο και μελλοντικά από τα ψηφοδέλτια παλιών και ικανών στελεχών που, όμως, δεν ανήκουν στην μειοψηφούσα σήμερα Μητσοτακική πτέρυγα της ΝΔ.

Μάλιστα ήδη οι “αυλικοί” του Μητσοτάκη προχωρούν φραστικά και πιο κάτω κάνοντας αναφορές σε “βαριεστημένους” και “κουρασμένους” “δείχνοντας” έτσι όλους όσοι σχεδιάζεται να βρεθούν στην πόρτα της εξόδου από κομματικά αξιώματα και ψηφοδέλτια. Και για να μην κρυβόμαστε αυτοί πρωτίστως είναι οι Καραμανλικοί τους οποίους ο πρόεδρος και οι άνθρωποι του θεωρούν”επικίνδυνους” για την νέα κομματική ηγεσία.

Ήδη εν μέσω θέρους γίνεται όλη η αναγκαία προεργασία για την επικοινωνιακή αντεπίθεση που θα έχει αιχμή του δόρατος την δήθεν ανανέωση και τον ρόλο που θέλει η ηγεσία της ΝΔ να διαδραματίσουν οι νέοι άνθρωποι.

Αν το αφήγημα αυτό θα επιτύχει μένει να αποδειχτεί. Πάντως το προηγούμενο του “παραιτηθείτε” και “εκλογές τώρα” απέτυχε. Προφανώς αυτό που χρειάζεται δεν είναι συνθήματα και κινήσεις επιβολής των δικών μας ανθρώπων στο κόμμα, αλλά θέσεις και πολιτικές που να απηχούν στις ανάγκες της κοινωνίας των πολλών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου κρίνεται η κυβερνητική αλαζονεία

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...